Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

MINDEN, AMIT A KÜLPIACRA JUTÁSHOZ TUDNI ÉRDEMES

2014. október 17.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt az Enterprise Europe Network Nyílt Nap –

MINDEN, AMIT A KÜLPIACRA JUTÁSHOZ TUDNI ÉRDEMES! című rendezvényére.

Telt házasak a Vas megyei szállodák is a hosszú hétvégén

2014. október 22.

Vas megyében is csaknem minden szállodában elkelt az összes szoba a hosszú hétvégére. Közel száz százalékos a kihasználtság, főként a belföldi vendégek utaznak most. Népszerűek a fürdővárosok, a gyógyfürdővel rendelkező települések szállodái.

Az Euroskills magyar nyerteseit köszöntötték

2014. október 21.

Sokkal több kiváló szakmunkásra és technikusra van szükség a magyar gazdaság fejlődéséhez, mint amennyit a jelenlegi oktatási rendszer képez – mondta a nemzetgazdasági miniszter a fiatal európai szakemberek Euroskills elnevezésű vetélkedőjének magyar nyerteseit köszöntő rendezvényen. 

A verseny kiemelkedő eredményei felhívják a figyelmet a piacképes tudás megszerzésének fontosságára

 

Európai Hulladékcsökkentési Hét

2014. október 20.

Idén november 22-30. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Átadták a díjakat, kihirdették a “Mesterségem címere” című kamarai rajzpályázat eredményeit

2014. október 17.

Kihirdették a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) “Mesterségem címere” című rajzpályázatának az eredményeit. A díjakat Szombathelyen, a Pályaválasztási és Képzési Kiállításon adta át Kovács Vince, a VMKIK elnöke.

Lezárult a kamara rajzpályázata

2014. október 17.

A „Mesterségem címere”címmel meghirdetett pályázat témája valamely Vas megyében tanulható szakma bemutatása, mesterek ábrázolása munka közben volt.

Pályaválasztási és képzési kiállítás Szombathelyen

2014. október 16.

Ismét Pályainfó Szombathelyen, az iskolák október 17-én és 18-án várják az érdeklődőket. A pályaválasztási és képzési kiállítás ezúttal is az oladi iskolában lesz. Az esemény pénteken és szombaton reggel kilenc órától délután öt óráig látogatható, ahol a korábbi évekhez hasonlóan a régióban működő középiskolák, főiskolák, felnőttképzők mutatkoznak be.

Két Vas megyei vendéglátóhely az országos étterem héten

2014. október 15.

Már zajlik az országos étterem hét. Az akcióhoz két Vas megyei vendéglátóhely csatlakozott.

Pályázati lehetőségek!

2014. október 14.

GINOP - Ismét van lehetőség pályázatok benyújtására, termelőeszköz és exportpiaci megjelenés fejlesztésekhez.

Számlázó programok-közelgő határidő!

2014. október 13.

November 15-e a számlázó programok bejelentésének végső határideje. Ezután a NAV teljes körű információkkal rendelkezik arról, hogy a gazdasági események után az adózó milyen úton teljesíti számla-kibocsátási kötelezettségét.

Fogyasztóvédelmi referens képzés

2014. október 13.

A TÁMOP 2.1.6. „Újra tanulok” program keretében a VM Kormányhivatal Munkaügyi Központja Fogyasztóvédelmi referens képzést indít.

Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak első uniós pályázati felhívásai

2014. október 10.

2014. szeptember 11-én Magyarország kormánya aláírta a következő 7 évre szóló Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, és ezzel formálisan kezdetét vette az új, 2014-20-as fejlesztési időszak. Az új periódus nyitányaként a október 10-én kilenc új kiírás jelent meg 116,5 milliárd forintos támogatási keretösszeggel - olvasható a palyazat.gov.hu oldalon.

EU Hírlevél 15. szám

2014. október 10.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének elektronikus hírlevele.

Növekedési hitelprogram: a mikrovállalkozások többsége új beruházási hitelt igényel

2014. október 9.

Összegezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Növekedési hitelprogrammal kapcsolatos tapasztalatokat. Kiderült, hogy a legtöbben új beruházási hitelt igényeltek, a vállalkozások 59 százaléka, forgóeszköz hitelt 26 százalék. Az uniós támogatások előfinanszírozására folyósított hitelek aránya 15 százalék. A beruházási hitelek átlagos összege 24 millió forint, az új forgóeszközhiteleké 57 millió forint, az EU-s hiteleké pedig 36 millió forint.

Állásbörze

2014. október 22.

A Vas Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a kamarával közösen 2014. november 4-én 10 órától  állásbörzére várja a szombathelyi Képtárba a szakképesítést szerző pályakezdőket, érettségizett fiatalokat, végzős diákokat. .

Egyre többen szavaznak Bükre

2014. október 22.

Kiváló eredményeket ért el Bükfürdő, a félévszázados múltra visszatekintő fürdőváros az év első nyolc hónapjának vendégstatisztikai adatait tekintve.

Hatszázmillió forintos fejlesztés Balogunyomban

2014. október 21.

Üzemcsarnokot épített és új gépparkot fejlesztett a csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó balogunyomi Pandan Kft. A beruházás részben úniós támogatásból valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően új munkahelyek is létesültek.

Vállalkozói fórumokat szervezett és kérdőíves felmérést is készített a KISOSZ (VIDEÓ)

2014. október 20.

Projektzáró eseményt szervezett a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) Szombathelyen. A KISOSZ kapacitásfejlesztés a Nyugat-Dunántúli régióban című projekt keretében számos, vállalkozásoknak szóló program valósult meg.

Európai Vállalkozói Parlament

2014. október 18.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2014. október 16-án negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Vállalkozói Parlament elnevezésű rendezvényt Brüsszelben.

Tájékoztató szervizeknek az online pénztárgép javítási célú átvételéhez és visszaadásához kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez

2014. október 17.

A pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet – 2014. augusztus 1-től hatályos – 42/A. § (1) bekezdése értelmében a szerviz a pénztárgép javítási célú átvételéről, továbbá a javítás befejezését követően visszaadásáról adatot szolgáltat az állami adóhatóság részére az átvételt, illetve a visszaadást követő 3 munkanapon belül.

Kell-e a tanulót a gyakorlati képzés megkezdése előtt munkavédelmi oktatásban részesíteni?

2014. október 17.

A szervezet a munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatás keretében köteles gondoskodni arról, hogy a tanulók, a gyakorlati képzés megkezdése előtt elsajátítsák a biztonságos munkavégzés alapvető ismereteit. A szervezet munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatási kötelezettsége a gyakorlati képzés teljes ideje alatt fenn áll.

A kereskedelem értékválsága, avagy az innováció szerepe a kereskedelemben és a marketing-tevékenységben

2014. október 16.

Az Innovációs Klub rendezvénysorozatának technikai okok miatt későbbi időpontra áthelyezett első fórumát  2014. október 28-án 16.30 órai kezdettel tartjuk meg a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  székházában.

 

Új cég adja bérbe az üzlethelyiségeket Szombathelyen, a Savaria plázában

2014. október 14.

Új cég felel a szombathelyi bevásárlóközpont, a Savaria pláza üzemeltetésért és az üzlethelyiségek bérbeadásáért. A Cushman & Wakefield (C&W) kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalat végzi ezentúl a központ gördülékeny napi működését, különös tekintettel a bérbeadásra, az üzemeltetésre, a marketingre, a pénzügyi feladatokra és a technikai háttér biztosítására - minderről a portfolio.hu számolt be.

A külföldi munkavállalásról tartanak előadásokat - osztrák információs napot szerveznek

2014. október 13.

A külföldi munkavállalással kapcsolatos kérdésekben tájékoztatnak a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában.

Ifjúsági Innovációs Verseny - 2014

2014. október 13.

Műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai és valamint matematikai területről érkező innovatív alkotásokat várnak a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre.

21. Betlehemi jászol kiállítás - felhívás

2014. október 13.

Pályázati felhívás alkotói köröknek és művészi kézművességgel foglalkozó, ill. kapcsolatban levő csoportoknak, szervezeteknek és intézményeknek.

Az Év Fája - szavazás

2014. október 10.

Az idei évben ötödször került kiírásra "Az Év Fája" verseny.

Egyszerűsödik az uniós pályázati rendszer

2014. október 10.

Egyszerűbb lesz az uniós pályázati rendszer a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, a pályázók kevesebb bürokráciával és sokkal inkább szolgáltató típusú államigazgatással találkoznak majd.

Három Vas megyei turisztikai célpont az Utazó TOP 25-ös listájában

2014. október 8.

Az Utazó magazin - szakemberek és olvasók véleménye alapján - összeállította a turisztikailag kedvelt magyarországi városok TOP 25-ös listáját. Ebben három Vas megyei turistacélpont szerepel. Bük-Bükfürdő, Sárvár és Szombathely.