Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

Fogyatékosság-barát munkahely elismerés

2014. november 21.

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa. Nagy-Britanniában több mint 20 éve működik nagy sikerrel egy hasonló program, az elismerés logóját jelenleg 4700 munkáltató használja, köztük például az Esso, a Pfizer, a Bank of England, a British Airways és a Brit Igazságügyi Minisztérium is.

Megjelent a TOP100 kiadvány, Vas megye legnagyobb vállalatainak eredményeit bemutató kiadvány

2014. november 21.

Megjelent a Vas megyei TOP100 kiadvány, amely a megye legnagyobb vállalatainak 2013-ban elért pénzügyi eredményeit mutatja be. A már harmadik éve kiadott lista összeállításában a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) is segédkezett. A VMKIK a Vas Népét is megjelentető Pannon Lapok Társaságának szakmai együttműködő partnere volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Központi Statisztikai Hivatal mellett.

Növekvő gyártókapacitás, még több munkahely a SCHOTT Hungary Kft.-nél

2014. november 19.

Növelik a gyártókapacitást, ezáltal még több lesz a munkahely a SCHOTT Hungary Kft. lukácsházi üzemében. A vállalat egy 2,6 milliárd forintos projekt közepén tart, amelynek részeként 10 korszerű karpilla- és üvegcsegyártó gépsort szereztek be. A fejlesztésnek köszönhetően 10 százalékkal nő a gyártókapacitás. Mindezt sajtótájékoztatón mondták el.

Konferencia a magyar-kínai gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

2014. november 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata konferenciát szervez a magyar-kínai gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról 2014. november 25-én.

Jóváhagyták a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiát

2014. november 19.

Az 1640/2014. (XI. 14.) Korm. határozat rögzíti, hogy a kormány elfogadta a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) és a Kutatási Infrastruktúrák Magyarországon dokumentumokat.

Online pénztárgépek éves felülvizsgálatával kapcsolatos tudnivalók

2014. november 18.

A NAV közleménye az online pénztárgépek felülvizsgálatáról.

Családi Vállalkozások Klubja - Vas megyei vállalkozásokat is szeretnének bevonni

2014. november 17.

Megalakult a Családi Vállalkozások Klubja. Az erről szóló okiratot Zalaegerszegen írták alá. A klub azonban nem csak zalai vállalkozókat szeretne bevonni a találkozóiba, hanem Vas megyei családi vállalkozások képviselőit is.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2014. október

2014. november 17.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének októberi tájékoztatója, amelyet a mellékletekben olvashatnak magyar és angol nyelven.

Dr. Czomba Sándor a vasi kamara fórumán

2014. november 13.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára tegnap a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására a vasi cégek, valamint oktatási intézmények vezetőinek tartott előadást a magyar munkaerőpiac lehetőségeiről és kihívásairól, majd a fórum jellegű rendezvény résztvevői égető gyakorlati kérdéseikre is választ kaptak a szaktárca képviselőjétől.

Így újulna meg a közbeszerzési törvény - a koncepció már elkészült

2014. november 12.

Megjelent az új közbeszerzési törvény koncepciója, amibe a szakmai szervezetek javaslatai zömében bekerültek. Ezt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, valamint Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke is megerősítette.

Vas megyei hotelek Az év szállodája 2014 megmérettetésen

2014. november 10.

Több Vas megyei szálloda is regisztrált Az év szállodája 2014 pályázaton. Büki és sárvári hotelekért is izgulhatunk.

Sikertörténet - A Lipóti Pékség tulajdonosa mondja el, hogyan érte el üzleti céljait (VIDEÓ)

2014. november 7.

A külpiacra jutás volt a témája a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legutóbbi rendezvényének, ahol mások mellett egy vállalkozói sikertörténetet is meghallgathattak a jelenlévők. Az előadásokról felvétel is készült, itt megnézheti.

Ennyi új lakás épült Vas megyében

2014. november 5.

Növekedett az új lakások száma az év első kilenc hónapjában Magyarországon, nagyjából 27 százalékkal épült több, mint tavaly ugyanezen időszakban. Vas megyében az első három negyedévben kiadott új lakásépítési engedélyek száma 185 volt, szemben a tavaly ugyanezen időszakban mért 347-tel. Az első három hónapban használatba vett lakások száma már több. Idén 188 lakást vettek használatba, tavaly ez a szám csupán 91 volt.

Így teljesített Bük és Sárvár az év első nyolc hónapjában

2014. november 3.

Bük két helyet javított, Sárvár viszont rontott - elkészült az ország legfrissebb turisztikai toplistája. Az év első nyolc hónapján mért adatok szerint Bük a tizennegyedik, Sárvár pedig a tizenötödik az ide érkező turisták számát tekintve.

Munkaerő toborzás, kiválasztás, motiváció

2014. november 21.

A kamara a vállalkozói igényeknek megfelelően szervezi meg a munkáltatói fórumot a Közösen a munka világában c. rendezvénysorozata keretében.

Tájékoztatás a Felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program című kiemelt felhívás beadásáról

2014. november 21.

A 2014. október 10-én megjelent “Felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program” című kiemelt felhívásra történő támogatási kérelem beküldése a http://palyazat.gov.hu honlap “E-ügyintézés”, “2014-2020” menüpontja alatt elérhető kitöltőprogram segítségével November 17.től lehetséges.

Ezek Vas megye gazdaságfejlesztési programjai és azok becsült támogatási igénye

2014. november 20.

Elkészül Vas Megye Integrált Területi Programja, ami a 2014-2020-as időszakra vonatkozik.

Minden második vállalkozás pályázna, közülük sokan pályázatíró segítségét kérnék

2014. november 19.

A kis- és középvállalkozások közül minden második pályázna az uniós forrásokra. Várhatóan minden típusú fejlesztéshez nyerhető majd támogatás, összesen 5­-6 ezer cég juthat csaknem 300 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz a közeljövőben.

Munkajogi kártérítés a gyakorlatban

2014. november 19.

„Közösen a munka világában” c. kamarai rendezvénysorozat következő előadása 2014. december 9.

Nyílt napok a helyi nagyvállalatoknál

2014. november 18.

Az Luk Savaria Kft. és a BPW-Hungária Kft. is nyílt napot tart novemberben.

Építőipari fórum

2014. november 18.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata Építőipari fórumot szervez, 2014. november 27-én 15.00 órától.

MKIK EU Hírlevél (2014. 16. szám)

2014. november 17.

Megjelent az MKIK Brüsszeli Képviseletének EU Hírlevele.

A vállalkozások javulásra számítanak

2014. november 14.

A GVI konjunktúra-mutató értéke az áprilisi +30 pontról 2014 októberére +34 pontra nőtt. Javulnak a vállalkozások várakozásai, de a bizonytalanság is növekszik.

Íme, a Vas megyei fürdővárosok novemberi szállásárai

2014. november 13.

A sárvári szállásárak növekedtek, a bükfürdői díjak viszont csökkent. A trivago.hu szállás árösszehasonlító oldal adatai szerint a fürdővárosok a legdrágább úticélok. Közülük is az egyik Vas megyei település szállásaiért kell a legtöbbet fizetni.

Iskoláknak adományozott számítógépeket az Opel Szentgotthárd

2014. november 11.

Az Opel Szentgotthárd számára a munkaerő-utánpótlás szempontjából is kiemelt jelentősége van az oktatási intézmények támogatásának. A szentgotthárdi gyár folyamatos bővülése következtében már több száz munkatárs felvétele történt meg a Flex projekt 2010-es indulása óta; a jövő év végéig pedig további 500 dolgozó felvételére kerül sor - tájékoztatott az Opel Szentgotthárd. Közölték, a Vas megyei vállalat a napokban 180 számítógépet adományozott régióbeli oktatási intézmények vezetőjének.

Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak GINOP felhívásainak kitöltőprogramjai

2014. november 10.

Elérhetőek a Széchenyi 2020 keretében, 2014. október 10-én megjelent Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program felhívásaihoz tartozó kitöltőprogramok.

 

Elérhető:

 

http://palyazat.gov.hu/megjelentek_a_2014_2020_as_fejlesztesi_idoszak_ginop_felhivasainak_kitoltoprogramjai

Pályaválasztás előtt állóknak szervezett állásbörzét a kamara és a képzési bizottság (VIDEÓ)

2014. november 6.

Közösen szervezett állásbörzét a Vas Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) a pályaválasztás előtt álló diákoknak. 

Elindult a gépészmérnök-toborzó roadshow

2014. november 4.

Középiskolai roadshow-t indítottak Vas megyében, így népszerűsítenék a Szombathelyen jövőre induló gépészmérnökképzést. A program keretében vasi és más, szomszédos megyék iskoláit látogatják meg az szakemberek.

Országos Fiatal Vállalkozói Díj, pályázz!

2014. november 3.

A díjra 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2014-ban hatodik alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A díj a fiatal vállalkozói generáció jeles képviselőinek munkásságát ismeri el - azokat a vállalkozókat, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára.