-

Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

FEDEZD FEL EURÓPÁT!

2015. október 6.

Kutass! Filmezz! Utazz!

Nyerj látogatást az egész osztálynak Budapestre, az Európai Unió Házába!

Létesítő okiratok módosítása

2015. október 2.

Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) hatályba lépése után a korlátolt felelősségű társaságok és a részvénytársaságok létesítő okiratát összhangba kell hozni a hatályos törvényi rendelkezésekkel.

EU Hírlevél 2015/14. szám

2015. október 1.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele (2015/14. szám).

Tanulószerződéses tanulók pénzbeli juttatásának emelése

2015. szeptember 28.

A Szakképzési törvény rendelkezései alapján a 2014/2015. tanévet sikeresen teljesítő - 2015. augusztus 31. előtt hatályos tanulószerződéssel rendelkező - tanulók esetében 2015. szeptember 1-jétől szükséges a pénzbeli juttatás emelése.

Megújul a húszezres

2015. szeptember 25.

A Magyar Nemzeti Bank 2015. december 14-től megújított húszezer forintos bankjegyeket hoz forgalomba. A jelenlegi húszezer forintos bankjegyek 2016 végéig használhatók a készpénzforgalomban, bevonásuk pontos időpontjáról az MNB később ad tájékoztatást.

Csúszik több, nagy összegű fontos uniós pályázat

2015. szeptember 25.

Szeptember vége helyett várhatóan 2015. október 30-tól lesznek beadhatók a támogatási kérelmek az 50 milliárd forintos keretösszegű, "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című GINOP-2.1.1-15 kódszámú pályázat kapcsán - jelent meg csütörtökön a hivatalos kormányzati pályázati oldalon. Tudomásunk szerint az ok az, hogy túl komplexre sikerült a kiírás, így át kell azt kicsit dolgozni. Közben a napi.hu arról írt ma reggel, hogy a GINOP 4. prioritásába (energia) tartozó, a kkv-k energiatermelését és energiafelhasználását támogató pályázatok leghamarabb novemberben jelenhetnek meg, de az egyeztetések időigénye miatt lehet, hogy idén már meg sem jelennek.

Családi kedvezmény: az adóazonosító jel használata

2015. szeptember 25.

Módosultak a családi kedvezmény érvényesítésével összefüggésben az adóazonosító jel használatának szabályai.

Szlovén-magyar fejlesztési programot hagyott jóvá az Európai Bizottság

2015. szeptember 23.

Jóváhagyta a szlovén-magyar kistérségek fejlődését előmozdító, határon átívelő fejlesztésekre irányuló programot az Európai Bizottság - közölte a bizottság a honlapján.

Kreatív Európa (2014–2020) - Kultúra alprogram pályázati felhívás

2015. szeptember 22.

A pályázati felhívás célja többek között a kreativitás, az innovatív alkotási megközelítések és a más ágazatokra való átgyűrűző hatás támogatása. (Új, innovatív bevételszerzési, gazdálkodási és marketingmodellek kidolgozása és tesztelése a kulturális ágazatokban, különös tekintettel a digitális átállásra). Külön figyelmet kell fordítani az olyan tevékenységek támogatására is, amelyek lehetővé teszik, hogy a kulturális szakemberek új készségeket sajátítsanak el.

Közzétette az alkalmazottakat be nem jelentők listáját a NAV

2015. szeptember 22.

Az adóhatóság a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát, akik nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek - derül ki a NAV honlapján megjelent közleményből.

Legyen Ön is az Auchan Magyarország Kft. új beszállítója!

2015. szeptember 21.

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara az Auchan Magyarország Kft. együttműködésével Beszállítói Napot szervez.

 

Változások a visszatérítendő EU források igénylésében

2015. szeptember 21.

A vállalkozások a jövőben 3 budapesti és 397 vidéki helyszínen igényelhetik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által közvetített visszatérítendő EU-s forrásokat és a bank saját hiteltermékeit - közölte a Miniszterelnökség. Állításuk szerint megfordítják a támogatásigénylés logikáját.

Új prioritások az oktatás és szakképzés 2020-as keretrendszerében

2015. szeptember 17.

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy az oktatás és képzés 2020-ig érvényes keretrendszerében szorosabb európai együttműködés jöjjön létre.

4 FOR EUROPE- országos középiskolás vetélkedő

2015. szeptember 17.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, a Katona József Könyvtár,az Informatikai és Könyvtári Szövetség,az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája„4 FOR EUROPE”címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

Hirdetmény

2015. szeptember 22.

A Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület felhívja a Testület illetékességi területén működő fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületeket, hogy a hirdetmény közzétételétől számított 30 napon belül a 215/2008.(VIII.29) Korm. rendeletnek megfelelően tegyék meg jelölésüket. A Testület tagjainak száma 20 fő, a fogyasztóvédelmi egyesületek részéről a Testületbe jelölhető személyek maximális száma 10 fő, ezen belül a jogász szakképzettséggel rendelkező tagok minimális száma 2 fő, az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek maximális száma 5 fő. A jelöléseket a Testület székhelyére postai úton a megyei Békéltető Testület elnökéhez címezve  (9700 Szombathely, Honvéd tér 2.) kérjük eljuttatni.

 

Dr. Kövesdi Zoltán

Békéltető Testület elnöke

ENERGIATUDATOS LAKÁSÜZEMELTETÉST ÖSZTÖNZŐ TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM. CSALÁDI HÁZAK ENERGETIKAI TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEI

2015. október 2.

Szombathely MJV segítséget kíván nyújtani a lakosság számára, hogy minél többen, minél korszerűbb és olcsóbb üzemeltetésű lakásban, családi házban élhessenek. Az az Államreform Operatív Programból elnyert projekt keretében energetikai fórumot szervezünk a lakosság és a számukra szolgáltatásokat nyújtó szakemberek számára. A fórum célja, hogy az elsősorban családi házakban élő lakosságot megismertesse az eddigi felújítások révén elért jó példákkal, tapasztalatokkal, pályázati lehetőségekkel, egyben a szakemberek számára lehetőséget nyújtson szakmai tapasztalataik cseréjére.

Nőtt a GINOP éves támogatási kerete

2015. október 1.

Elfogadta a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Éves Fejlesztési Keretének (ÉFK) módosítását.

Csúszik a támogatási kérelmek beadási határideje - érdemes még pályázni

2015. szeptember 28.

A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázatra a korábban meghirdetetthez képest később, várhatóan 2015. október 30-tól lesznek beadhatók a támogatási kérelmek.

MAGYAR CÉGEK, VÁLLALKOZÁSOK AUSZTRIÁBAN

2015. szeptember 28.

Tisztelettel meghívjuk Önt a Dr. Schnabl & Partner OG, az Auditor Consulting Kft. és a Dr. Péterfy- Bécsi Ügyvédi Iroda által szervezett információs rendezvényre, melynek témája:

MAGYAR CÉGEK, VÁLLALKOZÁSOK AUSZTRIÁBAN

650 milliárd forint területfejlesztési forrás lesz elérhető

2015. szeptember 25.

A következő hetekben 650 milliárd forint területfejlesztési forrást nyit meg a kormányzat. Várhatóan még a héten véglegesítik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) régiókra vonatkozó éves fejlesztési kereteit.

Feketemunka: keményen büntet a NAV

2015. szeptember 25.

2011 óta  mintegy 4 milliárd forint bírságot szabtak ki szabálytalan foglalkoztatás miatt - adta hírül a NAV.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

2015. szeptember 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára beadott több mint 110 pályaműből 43 kapta meg a díjat, közülük hetet magas színvonala alapján külön is méltattak. A hét kiemelt díjazott között van a szombathelyi Szatmári László Gábor faragott dió sarok tékájával.

A luxemburgi EU soros elnökség prioritásai

2015. szeptember 22.

2015 júliusától, immár 12. alkalommal, az Európai Unió egyik legrégebbi és legkisebb, egyben legrutinosabb tagállama vette át a Tanács elnökségét Lettországtól. Luxemburg az előző két elnökségi ciklust ellátó Olaszországgal és Lettországgal alkotja az Európai Unió elnökségi trióját.

 

Elfogytak a fejlesztési források

2015. szeptember 22.

A kis- és középvállalkozások megrohamozták a termelési kapacitások bővítésére kiírt uniós pályázatot, amelyet alig két hónap után felfüggesztettek, mert kimerült a keret. A pályázat eredetileg két évig lett volna elérhető.

„Együttműködési lehetőségek a Nyugat-Balkánon”

2015. szeptember 21.

A rendezvény tájékoztatást nyújt  hazánk és a nyugat-balkáni térség gazdasági kapcsolatairól,a Duna Stratégiáról és a Duna Programról,a sikeres pályázatírás alapjairól, a Nyugat-balkáni Tagozat programjairól.

Közzétették a Horizont 2020 program 2016-2017 évi munkatervének tervezetét

2015. szeptember 21.

A munkaprogramokat a jelenlegi, nem végleges verzióban tették közzé a potenciális pályázók tájékoztatására. A programok elfogadására előreláthatóan 2015. október közepén kerül sor. A munkaprogram tartalmát az Európai Bizottság az elfogadásig módosíthatja.

Pályázati felhívás: Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékbe történő felvétel

2015. szeptember 18.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre.

Így nőtt a társaságok adókötelezettsége

2015. szeptember 17.

Növekedett a nyereséges vállalkozások száma, csökkent a veszteségeseké, ugyanakkor a cég adóterhelése is emelkedett 2014-ben az előző évihez képest – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb adataiból.

A tanulószerződéses havi normatívák változásáról

2015. szeptember 16.

Módosult a gyakorlati képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásánál figyelembe vehető gyakorlati képzési normatívák mértékéről és a csökkentő tétel számításáról szóló 280/2011. (XII. 20.) Kormányrendelet.