Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vas Megyei Pályaorientációs Show és Állásbörze

2016. szeptember 8.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Vas Megyei Kormányhivatallal közösen ismét állásbörzét szervez szeptember végén.

A Vas Megyei Pályaorientációs Show és Állásbörze szeptember 28-án és 29-én (szerda és csütörtök) lesz az Arena Savariában.

Európa jövője - brüsszeli sajtószeminárium

2016. szeptember 26.

Az Európai Parlament brüsszeli sajtószemináriumot szervez  „Európa jövője” címmel Brüsszelben 2016. október 17-19. között, azzal a céllal, hogy vitát generáljon a média szereplői és vezető európai parlamenti képviselők között az EU jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekről.

Már több mint 1300 kkv csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához

2016. szeptember 23.

Tavasz óta meghaladta az ezerháromszázat azon mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) száma, amelyek cégük hatékonyabb és gazdaságosabb működése érdekében igent mondtak a Modern Vállalkozások Programjára.

EuroSkills épületasztalos és WorldSkills bútorasztalos kivallóságaink is mesterré váltak

2016. szeptember 20.

A 2015. évi EuroSkills versenyen épületasztalos versenyszámban kiválósági érmet szerzett Mózer Gergely, valamint a WorldSkills versenyen bútorasztalos versenyszámban aranyérmet szerzett László Attila. A 2016. augusztus 31-én megszervezésre került pedagógiai és vállalkozási ismeretek vizsgán vett részt e két tehetséges fiatal szakember, akik sikerrel teljesítettek. Ezáltal mindketten jogosulttá váltak mind a bútorasztalos, mind az épületasztalos mester cím használatára.

Magyar - Német tagozat konzultációja

2016. szeptember 20.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2016. szeptember 28-án, Budapesten konzultációt szervez a Tagozat mellett működő szakértők közreműködésével.

 

Ismét - Pénz, de honnan? konferencia

2016. szeptember 20.

Fókuszban a fejlesztés, a növekedés és az innováció. Konferencia és kiállítás kkv-knak, agrárvállalkozóknak, önkormányzatoknak.

Pénz, de honnan? roadshow ismét Zalaegerszegen. Kedvező kondíciójú fejlesztési forrásokból nincs hiány. Gazdaságfejlesztésre, innovációra, vidék- és területfejlesztésre van még bőven az EU-pályázati keretekből. Rendkívül kedvezményes kamatozású hitelprogramokat kínál az MFB, külpiacra jutást segítő intézmények várják szolgáltatásaikkal a piacbővítésben érdekelt kkv-kat.

„Hulladékból energia” - szakmai nap

2016. szeptember 19.

A gazdasági társaságoknak, önkormányzatoknak komoly költséggel jár a jogszabályi előírásoknak megfelelő hulladékgazdálkodásának a kialakítása, működtetése.

Célunk a rendezvénnyel, hogy a hulladéktermelőket ( ipari üzemeket,  kereskedelmi egységeket, stb)  megismertessük hulladékaik hasznosításának olyan lehetőségeivel, amelyek nem csak költséget jelenthetnek a Társaságuk részére, hanem esetleges bevételi forrást is.

 Kormányzat az Európai Uniós kötelezettségek ismeretében határozta meg a hulladékgazdálkodás hazai fejlesztési irányait. Többek között erről is  ad tájékoztatást  Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes-államtitkár úr.

              

Ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzés Vas megyében

2016. szeptember 12.

2016. szeptember végétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban lehetőség nyílik arra, hogy ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Ügyintézési szünet!

2016. szeptember 6.

Ez úton hívjuk fel figyelmüket arra, hogy 2016. szeptember 16-án, pénteken , kamaránkban szünetel a Széchenyi kártya ügyintézése.

Szeptember 19-étől a megszokott ügyfélszolgálati időben várjuk ismét Önöket!

Megértésüket köszönjük!

Haladék és támogatás a kötelező online kasszák bekötésre

2016. szeptember 6.

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése értelmében lesz állami támogatás az ital- és ételautomaták online rendszerbe történő bekötéséhez – olvasható Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter MTI-nek adott nyilatkozata a kormányportálon.

Párbeszéd a polgárokkal Lendván

2016. szeptember 5.

Az Európai Bizottság Szlovéniai Képviselete, Lendva községgel és a Europe Direct Murska Sobota információs ponttal együttműködésben tisztelettel meghívja a PÁRBESZÉD A POLGÁROKKAL elnevezésű rendezvényre, 2016. szeptember 23-án, pénteken, 13.15 órakor a lendvai Színház- és Hangversenyterembe (Lendva, Zala György tér 1.) 

Külpiaci lehetőségek: Szlovákia, Románia, Szerbia - üzleti fórum

2016. szeptember 2.

A "Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban" elnevezésű roadshow következő állomása 2016. szeptember 20-án, Győrben kerül megrendezésre, amelyen ez alkalommal szlovákiai, romániai és szerbiai üzleti lehetőségeket ismerhet meg.

Vas megyei szakképzést végző iskolák, tagintézmények neve és címe 2016. szeptember 1-jétől

2016. szeptember 1.

A mellékletben találják,  a törvényi változások miatti intézményi névváltozásokat tartalmazó táblázatot.

Folytatódik az EP újságíró-meghívási programja

2016. szeptember 1.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája idén továbbra is folyamatosan lehetőséget biztosít az audiovizuális, online és írott sajtó képviselői számára az Európai Parlament plenáris ülésein való részvételre. A motivált újságírók a meghívás keretében élőben követhetik a strasbourgi üléseket, betekintést nyernek a képviselők munkájába és hozzáférnek az EP audiovizuális szolgáltatásaihoz (letöltőközpont, stáb, stúdió, vágószoba). A kiválasztott újságírók utazását és szállását az Európai Parlament támogatja.

Európai Parlament: a következő hat hónap fő témái

2016. augusztus 31.

Migráció, terrorizmus, adóügyek, környezetvédelem, egységes piac – ezek az Európai Parlament fő napirendi pontjai az elkövetkező félévben.

Közérdekű

2016. szeptember 26.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélfogadása

2016. október 06-án és 2016. október 07-én technikai okok miatt

SZÜNETEL.  E két napon kamaránk ZÁRVA tart!

 

2016. október 10-től a szokásos nyitvatartási időben állunk rendelkezésükre.

 

Megértésüket köszönjük!

Szent Márton-napi Országos nagyvásár

2016. szeptember 26.

2016. november 5-6-án a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum jóvoltából újra megrendezésre kerül a Szent Márton-napi Országos Nagyvásár, melynek a megye népi építészeti emlékeit bemutató Vasi Skanzen ad otthont.

MKIK EU Hírlevél 2016/14. szám

2016. szeptember 20.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelének 14. száma. szám).

A hírlevél Fókuszban az Unió rovatában „a szlovák EU soros elnökség prioritásai” címmel készítettek a szerkesztők összefoglalót.

Sikeres cukrász mestervizsga

2016. szeptember 20.

Kétnapos szakmai vizsgát szervezett a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az első napon a gyakorlati vizsga keretében kellett bizonyítaniuk a mesterjelölteknek. A második nap a Kamara székházában adtak számot tudásukról írásban és szóban a cukrászok. A szóbeli vizsgán egy Nagykanizsáról átirányított pótvizsgázó is bekapcsolódott a Vas Megyei cukrászok mellé. Nagy öröm számunkra hogy mind a három cukrász és a pótvizsgázó sikeres mestervizsgát tett.

Pályázati lehetőség vállalkozásoknak - ázsiai piacra lépést támogató EU-s programokban való részvétel

2016. szeptember 20.

Az EU szingapúri képviselete tájékoztatta a tagállamokat az EU szervezésében és finanszírozásával 2016-ban elindított ’EU Gateway Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat legújabb pályázati lehetőségeiről.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

2016. szeptember 19.

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) kampányhoz.

Európai Munkavédelmi Ügynökség EU-OSHA 2016-17. évi Helyes Gyakorlat Díj felhívása

2016. szeptember 12.

 A 2016–2017-es, „Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak” célja, hogy bemutassa azokat a jó példával elől járó szervezeteket, amelyek aktívan végzik a munkavédelem kezelését az idősödő munkaerővel kapcsolatban. Az EU-OSHA olyan példákat keres, amelyek a munkavédelem megvalósításában tükröződő holisztikus szemléletet és az egész életpályát figyelembe vevő kockázat megelőzést demonstrálják az egészséges munkahelyi idősödés biztosítása céljából.  A zsűri az intézkedések fenntarthatóságát és átültethetőségét is figyelembe veszi.

FEDEZD FEL EURÓPÁT!

2016. szeptember 8.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által második alkalommal meghirdetett „Fedezd fel EUrópát!” című program keretében 2017-ben országosan összesen 38 osztály látogathat el Budapestre, az Európai Unió Házába.

A fogyasztói piacok 2016. évi eredménytáblája

2016. szeptember 6.

A fogyasztói piacok 2016. évi eredménytáblája: javuló piaci teljesítmény – ám további erőfeszítésekre van szükség a távközlés és az energetika területén.

Ki lesz Európa legjobb fiatal fordítója?

2016. szeptember 5.

Szeptember 1-jén ismét elstartol az uniós fordítóverseny, melyen a győzteseket brüsszeli úttal díjazzuk. A középiskolák október 20-ig jelentkezhetnek a Juvenes Translatores elnevezésű verseny honlapján. A sorsolással kiválasztott iskolák 2–5 fős, 1999-ben született diákokból álló csapattal vehetnek részt a megmérettetésben.

Ellenőrzött automaták – megjelent a rendelet

2016. szeptember 5.

 Megjelent a rendelet az ital- és ételautomaták piacát új részletszabályairól a Magyar Közlönyben.

Üzletkötés az ASEAN országokkal - Gyakorlati tudnivalók szakértőktől

2016. szeptember 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez ,,Üzletkötés az ASEAN országokkal - Gyakorlati segítség szakértőktől'' címmel. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj

2016. szeptember 1.

Akár havi 50.000 Ft szakiskolai ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok.