Póthatáridő a kamarai hozzájárulás megfizetésére: 2014. szeptember 30!

2014. szeptember 18.

Kamaránk az elmúlt hetekben levélben kereste és keresi meg a regisztrált vállalkozókat, melyben jeleztük számukra, hogy elmaradásuk van a kamarai közfeladatok ellátásához évente kötelező, ötezer forintos hozzájárulás megfizetésében. A hozzájárulás pótlásának határideje szeptember 30-a, ezt követően a jogszabályok szerint az elmaradást a NAV adók módjára behajtja. Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy a NAV az intézkedéséért ötezer forintos díjat számol fel, ennek megspórolására célszerű a hozzájárulást a megadott határidőig rendezni.

Támogatás

2014. szeptember 22.

.

Együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Vasi TIT és a Gothard Obszervatórium

2014. szeptember 19.

A cél a gazdaságfejlesztés elősegítése, a helyi gazdaság élénkítése, működésének támogatása. A kamara székházában tartott sajtótájékoztatón mindhárom szervezet képviselője elmondta, miben tudnának segíteni a vállalkozóknak.

GVI augusztus havi tájékoztatója

2014. szeptember 19.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet augusztusi Gazdasági havi Tájékoztatója magyar és angol nyelven

Támogassa a Szombathelyi Weöres Sándor Színházat!

2014. szeptember 18.

A társasági adózók támogatásukkal nem csak a színházat, hanem saját vállalkozásukat is segítik adókedvezménnyel.

140 ezer vendég, egymillió vendégéjszaka - kiemelkedő eredmény a bükfürdői Termál Gyógykempingben

2014. szeptember 17.

Idén ünnepli megnyitásának 15. évfordulóját a bükfürdői Termál Gyógykemping. Ebből az alkalomból jubileumi rendezvényt szerveztek. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum közleményében olvasható, hogy az elmúlt 15 év alatt igencsak sikeresen működött a kemping.

A kereskedelem értékválsága, avagy az innováció szerepe a kereskedelemben és a marketing-tevékenységben

2014. szeptember 16.

Gyakorlat orientált workshop az októberben induló "Innovációs Klub" rendezvénysorozatában, a kamara szervezésében.

Ajánljuk cégvezetőknek, marketing specialistáknak, adott területért felelős szakembereknek, és minden, a téma iránt érdeklődőnek.

Amennyiben még sem tudna személyesen részt venni, akkor a www.vasigazdasag.hu oldalon webinárium formájában nyomon követheti a fórumot, még kérdést is tehet fel!

Vállalkozói Fórum az AUTÓSZERELŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE és a VMKIK közös szervezésében

2014. szeptember 16.

A fórumon foglalkozunk mindazon témakörökkel, amelyek sértik és akadályozzák a hivatalosan működő vállalkozások tevékenységét és azok gazdasági stabilitását.

Változások a jótállási kötelezettségekben

2014. szeptember 15.

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma - a márciusban született kormányrendeletnek ez a szabálya szeptember 15-én lép hatályba.

Megalkották Vas megye turisztikai koncepcióját (VIDEÓ)

2014. szeptember 12.

Megalkották Vas megye turisztikai koncepcióját. A szakértői munkában a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) is részt vett.

Megduplázták a növekedési hitel keretét - megnőhet az igény az EU-s pályázatok kiírása után

2014. szeptember 10.

Jól fogy a növekedési hitel, megduplázták a keretet. Mivel az uniós pályázatok hamarosan megjelennek, ezért a növekedési hitel iránti igény is megnövekedhet. 

Felhívás WorldSkills válogató versenyre

2014. szeptember 9.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.

Törökországi bútor és textilipari kiállítások 2014-2015

2014. szeptember 5.

A mellékelt dokumentumban tájékozódhatnak a 2014-2015-ben Törökországban rendezendő bútor- és textilipari kiállításokról.

Logisztikai felmérés - a kis- és közepes méretű vállalkozások véleményére kíváncsi a kamara

2014. szeptember 4.

Problémái vannak vevői kiszolgálásával? Nem tudja a folyamatokat hatékonyan ellenőrizni? Nincsenek megbízható információ arról, mi mennyibe kerül? E problémák megoldásában a logisztika segíthet.

Módosult a szintvizsga feladatbank

2014. szeptember 4.

Tájékoztatjuk a szakképző iskolákat, hogy a kerettantervi változások miatt egyes szakképesítések szintvizsga feladatait a szakértői csoportok a nyár folyamán átdolgozták. A frissített feladatbank letölthető a www.isziir.hu felületről.

Vásárok, üzletember találkozók az MKIK Magyar – Román tagozatának szervezésben

2014. szeptember 4.

Szeretnénk felhívni az Önök szíves figyelmét a 2014. II. félévében szervezendő kiállításokra és vásárokra, szakmai utakra, exportösztönző konferenciákra és rendezvényekre, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar- Román tagozata szervez.

Nemzetközi turisztikai konferenciát szerveztek Szombathelyen (VIDEÓ)

2014. szeptember 19.

Végéhez érkezett a Natur Kulinárium, határon átnyúló nemzetközi turisztikai projekt. Ebből az alkalomból Szombathelyen tartottak konferenciát, amelyen osztrák és magyar szakemberek is részt vettek.

Mit és hogyan ellenőriz a hatóság? - Tájékoztató az adóhatósági ellenőrzésekről

2014. szeptember 19.

A NAV Vas Megyei Adóigazgatóságának munkatársai az adóhatósági ellenőrzések gyakorlatáról, a kereskedelmi és a vendéglátás terén szerzett ellenőrzési tapasztalatokról, leggyakoribb hibákról és az online pénztárgépek működtetésének tapasztalatairól tartanak előadást.

Egyedülálló lehetőségek a szombathelyi oktatásban - létrehozták a Leonar3Do csúcslabort

2014. szeptember 18.

Átadták az EPCOS Elektronikai Alkatész Kft. Magyarországon egyedülálló, 3D technológiával felszerelt általános iskolai csúcslaborját Szombathelyen, a Paragvári Utcai Általános Iskolában. A helyi nagyvállalat az EPCOS SuliMűvek Program keretében valósította meg a projektet.

„Újra gondolt cég” - konferencia a sikeres vállalkozásokért

2014. szeptember 18.

Az ősz egyetlen olyan konferenciájára, amely nem 1, hanem 9 céges kulcsterület aktualitásaival segít Önnek cége 2015-ös üzleti terveinek elkészítésében.

Közbeszerzések Vas megyében - ennyi ajánlattételi felhívás közül választhattak a vállalkozók

2014. szeptember 16.

Idén eddig 9 ezer 303 közbeszerzést hirdettek Magyarországon. Jelenleg 500-ra lehet ajánlatot benyújtani. Vas megyéből három olyan közbeszerzés található a kozbeszerzes-online.hu oldalon, amelynek a határideje még nem járt le.

Rajzpályázat Vas megyei felsőtagozatos diákoknak

2014. szeptember 16.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rajzpályázatot hirdet

„ MESTERSÉGEM CÍMERE…” címmel Vas megyei, általános iskolában tanuló felső tagozatos diákok részére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára lett a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke

2014. szeptember 15.

Dr. Ruszinkó Ádám váltja posztján a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárát, dr. Horváth Viktóriát.

Nemzeti Innovációs Hivatal - S3 kérdőív

2014. szeptember 15.

A Nemzeti Innovációs Hivatal a 2014-2020-as tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában.

Így hasznosítanák a kőszegi nemezgyárat

2014. szeptember 11.

Csütörtökön mutatták be a kőszegi nemezgyár épületének hasznosítására született koncepciókat. A Vas megyei városban tartották korábban a HOLIS elnevezésű nyári egyetemet, ahol fiatalok dolgoztak azon, hogy megtalálják azt a kiegészítő funkciót, amelyet a nemezgyárhoz rendelhetnének.

Majorságot bővítettek az Őrségben

2014. szeptember 9.

Fejlesztés az Őrségben. Bővítették a Széll Kálmán-majorságot. Az átadó ünnepségen a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, V. Németh Zsolt is jelen volt. A fejlesztés összesen majdnem félmilliárd forintból valósult meg.

Új szolgáltatások a kamarában - sajtóreggelin tájékoztatták az újságírókat

2014. szeptember 8.

Sajtóreggelin tájékoztatták a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) munkatársai a helyi médiumok képviselőit arról, milyen új szolgáltatásokat kínálnak a vállalkozásoknak.

Két Vas megyei cég képviselői vehették át idén a Magyar Termék Nagydíjat

2014. szeptember 4.

Átadták a Magyar Termék Nagydíjakat. Összesen hatvan hazai terméket és szolgáltatást ismertek el a kitüntetéssel.

Decentralizált pályázat, elszámolás

2014. szeptember 4.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási keretéből finanszírozandó, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására vonatkozóan az elszámolás elkészítéséhez az online program megjelent.

29th Trade Expo Indonesia 2014

2014. szeptember 4.

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) meghívja Önt és az Ön cégét a „29th Trade Expo Indonesia 2014” kiállításra és vásárra, amelyet az Indonéz Nemzeti Exportfejlesztési Főigazgatóság (DGNED) szervez 2014. október 8-12-ig az indonéziai Jakartában a Kemayoran vásárterületén, ahol jelentős számban vesznek részt indonéz gyártó és exportőr vállalatok széles skálájú termékkínálattal. A „Trade Expo Indonesia” a legnagyobb ilyen jellegű kiállítás Indonéziában, beszerzési lehetőséget biztosítva a kiváló minőségű és versenyképes árú indonéz exporttermékeknek.