86-os: újabb szakasz vált gyorsforgalmi úttá

2014. július 24.

Gyorsforgalmi útként üzemel mától a 86-os út Szombathely és Vát közötti szakasza. Ezentúl tehát 110 kilométer/órás sebességgel lehet haladni rajta. A most átadott 9,2 kilométeres szakasz a már 2010-ben elkészült váti elkerülőhöz csatlakozik.

Hűséges dolgozóit jutalmazta az EPCOS Szombathelyen

2014. július 23.

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. a leghűségesebb dolgozóit jutalmazta Szombathelyen. A vállalatnál 10, 15, 20 éve dolgozók kaptak elismerést.

Hetente legalább egyszer ülésezik a VMKIK békéltető testülete

2014. július 22.

Hetente legalább egyszer ülésezik a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) békéltető testülete. Évente nagyjából 250 ügyben járnak el. Egyebek mellett erről is lehet olvasni a Vas Népe ide vágó cikkében.

CREATIVE Expo

2014. július 22.

A kreatív ipar legnagyobb seregszemléje magyar-osztrák vállalkozásokkal, szakmai szervezetekkel!

EUROSTARS2 - kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjei

2014. július 21.

Újra megnyílt a EUROSTARS2 program pályázati felülete

A 2013. októberében elindult EUROSTARS2 program az Európai Bizottság és az EUREKA tagállamok közös kezdeményezése, amely a rendkívül sikeres EUROSTARS program (2007-2013) folytatása, és amely a kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja.

Gyáravatás és bővítés Szentgotthárdon

2014. július 18.

A héten két, jelentős gazdasági esemény is volt Szentgotthárdon. Szerdán az Opel ünnepelte, hogy megkezdődhetett az új motorcsaládjának a gyártása. Pénteken pedig az AMES cégcsoport avatott üzemet a Vas megyei kisvárosban.

Ipari hűtőberendezésekhez, kondenzátorokhoz keresnek beszállítókat

2014. július 18.

A GE Hungary Kft. beszállítókat keres török partnerük részére. A beszállítói projekt az EXIM Bank együttműködésével valósulna meg, amennyiben Magyarországon találnak megfelelő beszállítót.

Kik jogosultak mikrohitelre?

2014. július 17.

A Mikrohitel Program (MHP) általános célja a magyarországi mikro- és kisvállalkozások támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással.

Új termékek gyártása indul Sárváron, meghosszabbította a szerződését a Lenovo a Flextronics-szal

2014. július 16.

Meghosszabbította a bérgyártásra vonatkozó szerződését a Lenovo a Flextronics-szal. Emellett új termékek előállítása is megkezdődik Sárváron.

A szombathelyi szakképzésről és a munkahelyteremtésről is szó esett a sajtótájékoztatón

2014. július 15.

Pár év alatt több mint kétezer álláshely létesült Szombathelyen. Ennek nagy része a helyi nagyvállalatoknak köszönhető. A kisebb cégek 500-800 új munkahelyet teremtettek a városban. Minderről Puskás Tivadar polgármester beszélt a Savaria Szakképzés-fejlesztési és Felnőttképző Központnál tartott sajtótájékoztatón.

TUDÁSMÁGNES - pályázati tudnivalók

2014. július 15.

A pályázat célja, hogy a kiíró szervezet mágnesként vonzza magához azokat a vállalkozást indítani akaró vagy vállalkozásban jártas magánszemélyeket, akik megvalósítható ötlettel, szorgalommal és kellő etikai tartással rendelkeznek, valamint pályázatukat benyújtják, és így elfogadott tervüket megvalósíthatják. A megvalósítás Magyarország területén valósulhat meg.

Egyszerűsített foglalkoztatás

2014. július 14.

Egyszerűsített foglalkoztatással a vállalkozások alacsonyabb közteherfizetés mellett, alkalmi jelleggel alkalmazhatnak munkavállalót. Ez a foglalkoztatási forma a nyári hónapokban jellemzően a mezőgazdaság és az idegenforgalom területén biztosít lehetőséget a munkaerő bővítésre és munkanélkülieknek, másodállást keresőknek vagy a nyári szünidőben keresetre vágyó diákoknak is megkönnyíti a rövid távú munkavégzést.

Oktatókat keresünk

2014. július 24.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a TÁMOP-2.3.4.B-13/1 azonosító számú „Dolgozva tanulj!” elnevezésű projekt keretében meghirdetett mesterképzések lebonyolításához oktatókat keres.

Támogatott hitelek vállalkozásoknak

2014. július 23.

Tovább szélesedtek a Növekedési Hitelprogram kedvezményes konstrukcióinak felhasználási feltételei. Július 1-jétől már kezdő vállalkozások is igénybe vehetik a kedvezményes hiteleket, emellett a faktoring is bekerült a támogatott konstrukciók közé. A kis- és középvállalkozások a program keretében eddig a forgóeszközök finanszírozását célzó hitelkonstrukciókat keresték legnagyobb számban, ám az elkövetkező időszakban a cégeknek érdemes a kedvezményes beruházási hitelek iránt is érdeklődni.

Beszállítókat keres a GE Hungary Kft.

2014. július 22.

A GE Hungary Kft. jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére, hogy beszállítókat keresnek a cég veresegyházi üzeme részére a gázturbina alkatrészek beszerzési területére.

Így teljesítenek a Vas megyei fürdők

2014. július 21.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumnak nagyobb a nyeresége, a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő pedig nagyobb árbevételt ért el - derül ki a két fürdő eredményeinek összehasonlításából.

Az NYME egyetemi docensi pályázatokat írt ki

2014. július 21.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Kar Dékánja a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Kar Műszaki Intézetébe egyetemi docens munkakörök betöltésére.

Önkénteseket várnak álommunkára - Sárváron már 8 éves kortól dolgozhatnak a gyerekek!?

2014. július 18.

A sárvári Fürdő újabb érdekességgel rukkolt elő. A családi fürdő a saját szolgáltatásait a gyerekek „szemüvegén keresztül szeretné látni”, így gyermek önkénteseket keresnek, akik augusztusban egy-egy hétig segédkeznek a fürdőben. A létesítményben három területre várják 8-14 éves gyerekek jelentkezését – csúszdaellenőr, UV és fagylaltrendőr, valamint kalandpark felügyelő. Az önkéntes munkával a gyerekek nemcsak társadalmi felelősségvállalás fontosságát érezhetik át, hanem közelebbről megismerhetik a fürdők belső világát, ráadásul a kiválasztott lurkók munkájuk elismeréséül egy hetet tölthetnek családjukkal a fürdőben, illetve a lelkes önkéntesek osztálytársaikat is meglephetik egy őszi osztálykirándulással a sárvári fürdőbe és a kalandparkba.

Támogatási lehetőség foglalkoztatotti létszám bővítésére

2014. július 18.

A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által megvalósított „TÁMOP - a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása „program keretében még jelentős forrás áll rendelkezésre a projektben már résztvevők foglalkoztatásának támogatására.

Tanulószerződéssel és együttműködési megállapodással a munka világában 2014.

2014. július 17.

Ebben a hasznos kézikönyvben hasznos és részletes információkat olvashatnak az érdeklődők a tanulószerződéssel és együttműködési megállapodással kapcsolatban.

Már a nyár végén jöhetnek az EU-s pályázatok?

2014. július 15.

Az eddigi információk szerint őszre voltak várhatóak az új EU-s pályázatok. A legfrissebb értesülések viszont már arról szólnak, hogy a nyár végén jöhetnek a kiírások. Az első pályázatok várhatóan a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programot érinthetik majd.

Megjelent az EU Hírlevél 11. száma

2014. július 15.

Benne:

 

    Hírek

    Események

    Pályázat

    Fókuszban az Unió

 

 

Változások az arculati előírásokban és a kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségeiben

2014. július 14.

2014. július 11-től „Széchenyi 2020” néven új arculatot kapnak az európai uniós támogatásból megvalósuló programok. Ezzel egyidejűleg a projektekre vonatkozó tájékoztatási kötelezettségek is módosulnak.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2014. június

2014. július 11.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének júniusi tájékoztatója, amelyet a mellékletekben olvashatnak magyar és angol nyelven.