Üdvözöljük a

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás

Szerző: Burkon László | 2015. június 10.

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

A most összesen 85 milliárd forint értékben meghirdetett pályázati felhívásokra 30 nap múlva, július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket. Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár hangsúlyozta: nagyszámban jelennek meg még gazdaságfejlesztési pályázati kiírások az év folyamán, még további nagyságrendileg 700 milliárd forint keretösszegben.

 

A „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című felhívás 65 milliárd forint keretösszegéből a pályázó vállalkozások számára lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására. A Kormány a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 50 millió forint – 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

http://palyazat.gov.hu/megjelent_a_mikro_kis_es_kozepvallalkozasok_termelesi_kapacitasainak_boviteset_tamogato_felhivas

 

A „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című felhívás célja a vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A pályázók 5 millió forint és 50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg szabad vállalkozási zónának minősülő településen megvalósuló fejlesztések esetén 10 milliárd forint, a szabad vállalkozási zónán, valamint a Közép-magyarországi régión kívül megvalósuló fejlesztések esetén pedig szintén 10 milliárd forint.

Rákossy Balázs kiemelte: A következő hét évben a magyar kormány nagy hangsúlyt helyez az iparfejlesztésre, melynek eredményeként szeretnék elérni, hogy az ipar GDP-hez való hozzájárulása a jelenlegi 20-22 százalékról 30 százalék fölé emelkedjen - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

http://palyazat.gov.hu/megjelent_a_mikro_kis_es_kozepvallalkozasok_kapacitasbovito_beruhazasainak_tamogatasa_cimu_felhivas

 

 

A kiírás részletei elolvashatók a pályázat kiírásában. http://palyazat.gov.hu/doc/4471

 

A pályázatokról rendszeres és részletes tájékoztatás a VasiGazdaság oldalán is olvasható. Ugyanitt lehetőség kínálkozik pályázati értesítőre való feliratkozásra is. Ne maradjon le a legújabb pályázati és közbeszerzési lehetőségekről!