Üdvözöljük a

A vállalkozások kedvezőbben ítélik meg üzleti helyzetüket - a GVI októberi konjunktúra felmérése | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A vállalkozások kedvezőbben ítélik meg üzleti helyzetüket - a GVI októberi konjunktúra felmérése

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. november 12.

A magyar vállalkozások kedvezőbbnek és biztosabbnak ítélik meg aktuális üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, és várakozásaik is tovább javultak - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kamara gazdaságkutató intézetének legújabb felmérését ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) által végzett felmérés eredményeként kalkulált konjunktúra mutató értéke 3557 vállalati vezető válasza alapján a 2015. áprilisi plusz 42 pontról októberre plusz 45 pontra nőtt, az index a második legmagasabb érték a kutatás kezdete, 1998 óta. A bizonytalansági mutató értéke egy ponttal csökkent áprilisihoz képest, jelenleg 47 ponton áll. Ez utóbbi arra utal, hogy a legutóbbi, áprilisi felvételhez képest a magyar vállalkozások körében gyakorlatilag nem változott a tendenciák megítélésének egyöntetűsége.

Csatolt állományok: