Üdvözöljük a

100 forintért számlacsomag a kisvállalkozóknak | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

100 forintért számlacsomag a kisvállalkozóknak

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. november 24.

Új szemléletre van szükség ahhoz, hogy a hazai kisvállalkozások pénzügyi igényeinek maradéktalanul eleget lehessen tenni – állítja Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területének vezetője. Szerinte a kisvállalkozásoknak nem egyszerűen terméket kell értékesíteni és tanácsokat adni, hanem megoldásokat. Erre azért van szükség, mert a kisvállalkozások működése és igényei nagyban különböznek a kis- és középvállalatokétól, számukra ehhez igazodó egyszerű, testreszabott megoldásokat kell kínálni.

A kisvállalkozók jelentős része mindent maga csinál, a vállalkozás mindenkori eredményéből függ a családjuk egzisztenciája, ebből finanszírozzák az életüket. Erdei Zsuzsa tapasztalatai szerint a válság megmutatta, hogy a családi kisvállalkozások pénzügyileg ugyan sérülékenynek látszanak, de az erős személyes motivációnak köszönhetően még a nehéz helyzetekben is küzdenek azért, hogy egyenesbe kerüljenek, és rendben visszafizessék a hiteleiket.

 

 

Az Erste Bank május óta Erdei Zsuzsa által irányított kisvállalkozásokkal foglalkozó divíziója teljesen megújult: új megközelítést és megoldásokat kínál ezeknek az ügyfeleknek, aminek az eredményei máris látszanak az ügyfélszám alakulásában és a kisvállalkozásoknak folyósított hitelek állományában is. Az Erste a kisvállalkozások jobb kiszolgálása érdekében teljesen átalakítja a nekik szóló hitelezési rendszerét, és jelentős fejlesztéseket hajt végre. A bank sorozatban lép piacra kisvállalkozásoknak kínált új konstrukcióival.

Az Erste az új stratégiájának részeként olyan számlacsomagot kínál a kisvállalkozóknak, amelynek havi számlavezetési díja csupán 100 forint. A kisvállalkozóknak speciális pénzügyi igényeik vannak, mindemellett egyszerű, átlátható megoldásokra van szükségük – állítja Erdei Zsuzsa.  Szerinte az új, 100 Forintos Számlacsomag ideális megoldást kínál az alacsonyabb árbevételű vállalkozásoknak, legyenek azok gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy egyéb önálló vállalkozói tevékenységet végzők. Az új számlacsomagban a kisvállalkozók az elektronikus csatornákon történő eseti átutalásokat is kedvező jutalékokkal tudják igénybe venni, díjmentesen jár hozzá TeleBank, MobilBank és Netbank szolgáltatás, illetve VISA Electron bankkártya. Ráadásul 2018. januárig a Google minden hónapban az első 50 csatlakozónak 15 ezer forint értékű AdWords kupont biztosít, amelyet online reklámozásra tudnak használni.

Az Erste újdonsága a Smart számlacsomag is, amely alkalmazkodik a kisvállalkozások bevételi és kiadási sajátosságaihoz, a csomagdíj mindig a havi forgalomhoz igazodik, és korlátlan számú interneten keresztül indított eseti forint átutalást tartalmaz bankon belül vagy kívül, amelyekért kizárólag a pénzügyi tranzakciós illeték mértékével megegyező banki díjat kell fizetni.

Az Erste Bank finanszírozásban is kedvező konstrukciókat kínál a kisvállalkozásoknak: a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt a kisvállalkozások már 50 millió forintos összegig megkaphatják ingatlanfedezet nélkül. Az 1+1 éves futamidejű konstrukció állami kamat- és garanciadíj-támogatással vehető igénybe, és kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni. Hasonlóan kedvező feltételekkel vehetik fel a kisvállalkozások az Ersténél a Széchenyi Forgóeszközhitelt, melynek futamideje akár 36 hónap is lehet. Ezt a hitelt 25 millió forintig már azok a kisvállalkozások is igényelhetik, amelyeknek csak egy éves lezárt mérlegük van.