Üdvözöljük a

Új lépések az uniós egységes piac gyakorlati működésének és a szabálykövetés javítása érdekében | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új lépések az uniós egységes piac gyakorlati működésének és a szabálykövetés javítása érdekében

2017. május 3.

Az Európai Bizottság intézkedéscsomagja egyszerűbbé teszi a vállalatok és magánemberek online ügyintézését belföldi és más tagállamokban tartózkodó felhasználók számára egyaránt, és elősegíti a közösen elfogadott uniós szabályok betartását.

A Bizottság három konkrét kezdeményezést fogadott el:

 

  1.          Egy egységes digitális kapu könnyebb online hozzáférést fog biztosítani a közigazgatási eljárásokhoz és megbízható információkhoz mind belföldi, mind más tagállamokban lévő felhasználók számára.

 

  2.          Az egységes piac információs eszköze meghatározott esetekben fontos adatokat tesz hozzáférhetővé a Bizottság számára az egységes piaci szabályozás alkalmazásának kapcsán.

 

  3.          A SOLVIT cselekvési terv célja pedig, hogy tovább egyszerűsítse és növelje a SOLVIT-szolgáltaltás használatát, amely ingyen segítséget nyújt magánembereknek és vállalkozásoknak egyaránt, ha az Unión belüli költözés vagy üzletelés során nehézségekbe ütköznek a tagállami hatóságokkal.