Üdvözöljük a

Ready2GO: Innovatív uniós program a KKV-k nemzetközi piacra lépésének támogatására | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ready2GO: Innovatív uniós program a KKV-k nemzetközi piacra lépésének támogatására

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. március 2.

 Kanada, Chile, India, Amerikai Egyesült Államok, Kamerun… Gondolt már arra, hogy az Ön vállalkozása is megjelenhetne ezeken a piacokon? A Ready2GO program célja, hogy a cégprofilnak megfelelő, a vállalkozás igényeihez igazodó képzésekkel és tanácsadással segítse az európai kis- és középvállalkozásokat nemzetközivé válásukban. A programot az Európai Unió finanszírozza és egy nemzetközi konzorcium együttműködésével jött létre (Promos, Enterprise Europe Network, Eurochambres, 8 kereskedelmi és iparkamara, Formaper és Innovhub).

A Ready2GO projekt keretében most összesen 80 KKV-t választanak ki Európából, amelyek részt vehetnek a Read2GO átfogó programjában: az egyedi képzésektől kezdve a nemzetközi üzleti terv kidolgozásán át egészen a nemzetközi kapcsolati háló kiépítéséig. Szem előtt tartva a kiválasztott célpiac igényeit, sajátosságait. A részvételre 2017. március 31-ig lehet pályázni a Ready2GO honlapján: www.b2match.eu/ready2go. A költségeket az Európai Bizottság részben megtéríti: a képzéseken és hálózatépítő rendezvényeken való részvétel ingyenes, továbbá az utazási költségek egy részét is megtérítik.

 

A pályázó vállalkozásnak a következő feltételeket kell teljesítenie:

  • Kis- vagy középvállalkozásnak kell lennie.
  • Az EU tagországok vagy a COSME partnerországok (Albánia, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Izland, Moldovai Köztársaság, Montenegró, Szerbia és Törökország) egyikében székhellyel kell rendelkeznie.
  • A következő szektorok valamelyikében kell működnie: agrár-élelmiszeripar, biotechnológia, vegyipar, kézműipar, kreatív ipar, környezetvédelem, egészségügy, gyógyszeripar, IKT, intelligens energia, kulcsfontosságú alaptechnológiák, nyersanyagágazat, nano- és mikrotechnológiák, kiskereskedelmi és szolgáltatási ágazat, fenntartható építőipar, textil- és divatipar, fa- és bútorágazat. Tanácsadó cégek és szakmai szolgáltatások kizárva!
  • Az angol, mint munkanyelv magabiztos használata alapfeltétel!

 

Milyen programokon vehet részt a kiválasztott vállalkozás?

  • 3 napos EGYÉNI képzés és tréning program. Helyszín: a vállalkozás központja; időpont: 2017. június és 2017. augusztus között.
  • 2 napos KOLLEKTÍV képzés a kiválasztott célpiacról (Kanada, Chile, India, Amerikai Egyesült Államok, Kamerun). Helyszín: egy európai város; időpont: 2017. július és 2017. október között.
  • Nemzetközi üzleti terv kidolgozása.
  • Részvétel 2 hálózatépítő rendezvényen. Helyszín: két választás a célpiacok közül (Kanada, Chile, India, Amerikai Egyesült Államok, Kamerun); időpont: 2017. november és 2018. július között.

 

További részvételek a pályázási feltételekről:

https://www.b2match.eu/ready2go/pages/18247-how-to-participate