Üdvözöljük a

Párbeszéd a polgárokkal Lendván | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Párbeszéd a polgárokkal Lendván

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. szeptember 5.

Az Európai Bizottság Szlovéniai Képviselete, Lendva községgel és a Europe Direct Murska Sobota információs ponttal együttműködésben tisztelettel meghívja a PÁRBESZÉD A POLGÁROKKAL elnevezésű rendezvényre, 2016. szeptember 23-án, pénteken, 13.15 órakor a lendvai Színház- és Hangversenyterembe (Lendva, Zala György tér 1.) 

Vendégek: NAVRACSICS Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, valamint Maja MAKOVEC BRENČIČ oktatási, tudományos és sportminiszter 

A párbeszéd központi témája az oktatás lesz. A vendégekkel aktuális uniós témákról beszélgethetnek, mint például: az oktatás és képzés szerepe az európai munkahelyteremtésben, innováció és a jövő munkakörei, a fiatalok foglalkoztatása és az agyelszívás, az oktatás és a kultúra fejlesztési kapacitása vidéken és a határ menti régiókban, az EU jövője és kultúraközi szerepe. 

A párbeszédet Igor E. Bergant (TV Slovenija) moderálja.  Köszöntőt mond Anton Balažek, Lendva község polgármestere. Résztvevőket Szlovéniából, Magyarországról és Horvátországból várunk. A rendezvényen szlovén, magyar, angol és horvát nyelvű tolmácsolás lesz.

 

A részvétel ingyenes.

A rendezvényre a VMKIK ED információs központja autóbuszt indít.

Jelentkezés: Takács Tamás  (telefon: 94/501-851; takacs.tamas@vmkik.hu  )

 

Bővebb információ: 

http://www.europedirect.si/sl/dogodek/dialog-z-drzavljani-v-lendavi

e-mail: dejan.bogdan@zavodpip.si

telefon: 041 966 079

 

Rólunk van szó! Európáról van szó! Szeretnénk meghallgatni az Ön véleményét, javaslatait. Éljen a lehetőséggel, vitassa meg élőben az EU aktuális témáit.

 

 

 

 

 

Az állampolgárokkal folytatott párbeszédet minden EU-tagországban tartanak. Céljuk a közvetlen véleménycsere a lakosság és az EU-biztosok között. A párbeszédet figyelemmel kísérhetik:  http://ec.europa.eu/citizens-dialogues. A párbeszédbe bekapcsolódhat:Twitter #EUdialogues.