Üdvözöljük a

Jean-Claude Juncker szeptember 13-án, szerdán tartja az Unió helyzetét értékelő éves beszédét | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jean-Claude Juncker szeptember 13-án, szerdán tartja az Unió helyzetét értékelő éves beszédét

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. szeptember 12.

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szeptember 13-án Strasbourgban, az Európai Parlamentben tartja az Unió helyzetét értékelő idei beszédét. Hagyományosan ez az értékelő beszéd indítja el a Parlamenttel és a Tanáccsal folytatandó párbeszédet, melynek nyomán a Bizottság előkészíti jövő évi munkaprogramját.

Az idei beszédnek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy a tagállamok történelmi válaszút előtt állnak: a politikai és gazdasági keretfeltételek számottevően változtak az utóbbi években, és az EU-nak megfelelő válaszintézkedéseket kell hoznia annak érdekében, hogy polgárai biztonságos és prosperáló jövőnek nézhessenek elébe, és hogy a társadalom minden rétege előtt nyitva álljon a boldogulás lehetősége.

 Az Európa jövőjéről az egész kontinensen lefolytatott széles körű vitát követően – melyre az Európai Parlament, a tagállami parlamentek, a helyi és regionális hatóságok, valamint a tágabb értelemben vett civil társadalom részvételével került sor –, Jean-Claude Juncker a vitasorozat során felmerült elképzeléseket továbbgondolva az Európa jövőjével kapcsolatos személyes meglátásait ismerteti majd beszédében. A beszéd várhatóan többek között a kereskedelempolitikát, az európai digitális stratégiát, az iparpolitikát és a demokrácia kérdéskörét fogja érinteni.

 

Az elnök szeptember 13-án, szerdán 9.00 órakor szólal fel. Az értékelő beszédet vita követi az Európai Parlament tagjaival. Az esemény Juncker elnök zárónyilatkozatával végződik.

 

A beszédet élőben lehet követni a Europe by Satellite+ oldalán.

A beszéd weboldala: https://ec.europa.eu/commission/state-union-2017_hu