Üdvözöljük a

Folytatódik az EP újságíró-meghívási programja | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Folytatódik az EP újságíró-meghívási programja

2016. szeptember 1.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája idén továbbra is folyamatosan lehetőséget biztosít az audiovizuális, online és írott sajtó képviselői számára az Európai Parlament plenáris ülésein való részvételre. A motivált újságírók a meghívás keretében élőben követhetik a strasbourgi üléseket, betekintést nyernek a képviselők munkájába és hozzáférnek az EP audiovizuális szolgáltatásaihoz (letöltőközpont, stáb, stúdió, vágószoba). A kiválasztott újságírók utazását és szállását az Európai Parlament támogatja.

A szeptemberi plenáris ülés kiemelet vitatémája  Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének az Unió helyzetét értékelő beszéde lesz.

A meghívott újságírókat az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a honlapon keresztül beérkezett jelentkezések alapján választja ki.

Jelentkezni az elkövetkező, szeptember 11–15. között Strasbourgban megtartott ülésre 2016. szeptember 4. éjfélig lehetséges.

A jelentkezéseket 2016. szeptember 5-én dolgozzuk fel és bíráljuk el. A meghívott újságírók kiválasztásakor figyelembe vesszük a jelentkezéskor tanúsított motivációt, szakmai tapasztalatot, profilt és terveket, valamint szervezési és költségvetési szempontokat és korlátokat is.

 

A szeptemberit követő plenáris ülésekre az adott ülést megelőző második hét közepéig tudjuk fogadni a jelentkezéseket.

Jelentkezési lap és további információ : http://www.europarl.hu/hu/sajtoszoba/plenaris-ulesen.html

A szeptemberi plenáris ülés napirendje : http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AGENDA&reference=20160912&secondRef=SYN&language=HU

 

További információ

DAMOKOS Bence

Európai Parlament

Tájékoztatási Irodája Magyarországon

Sajtóattasé

Telefon: +36 1 411 3552

Mobil: +36 30 603 0575

E-mail: bence.damokos@europarl.europa.eu