Üdvözöljük a

Európai beruházási terv: az elvégzett értékelések alapján hasznos a terv és indokolt a megerősítése | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európai beruházási terv: az elvégzett értékelések alapján hasznos a terv és indokolt a megerősítése

2016. november 30.

Az európai beruházási terv az eddigiekben is hasznos eszköznek bizonyult az európai beruházási szint fenntartható növekedésének ösztönzésére.

A beruházási terv két évvel ezelőtti előterjesztése óta elért konkrét eredmények alapján az Európai Bizottság javasolta a terv lényegi részét képző Európai Stratégiai Beruházási Alap megerősítését és kibővítését. A javaslat nyomán három értékelésre került sor, köztük egy külső szakértői értékelésre. Az értékelések eredményeit, amelyeket a ma nyilvánosságra hozott bizottsági közlemény összegez, a jogalkotók figyelembe veszik majd a bizottsági javaslatról szóló jogalkotási vita során. A tagállamok mind a szeptember 15-i pozsonyi csúcstalálkozón, mind az Európai Tanács októberi ülésén vállalták, hogy – figyelembe véve a független értékelést – egységes tárgyalási pozíciót fognak képviselni a bizottsági javaslattal kapcsolatban az ECOFIN Tanács december 6-i ülésén.

 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-4024_hu.htm