Üdvözöljük a

Európa-nap az ország 19 városában – a vasi megyeszékhelyen is | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európa-nap az ország 19 városában – a vasi megyeszékhelyen is

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. május 8.

A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Az Európai Bizottság Magyarországon is számos eseményt tervez az idei Európa-nap alkalmából. Szombathelyen a Fő téren, május 10-én kerül megrendezésre az esemény.

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat május 1. és május 18. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

Milyen legyen Európa jövője? Hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához? Ezekkel és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik az ország 19 városában, májusban megrendezendő Európa-napi rendezvénysorozat, amelynek témája lesz a május 26-án tartandó európai választás is.

Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken a Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást adnak az EU-val kapcsolatos más témákban is, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól.

A programot idén is kvízek, játékok színesítik. Az Európa-totót helyesen kitöltők között egy két személyre szóló nyaralást sorsolunk ki az olaszországi Bariban. Az út során a nyertesek meglátogathatják az idei év európai kulturális fővárosát, az olaszországi Materát. Az utazás időtartama: 4 nap, 3 éjszaka.

Jöjjön, keresse a Europe Direct Vas Megye irodájának sátrát május 10-én 10 órától a szombathelyi Fő téren! Töltsünk együtt el egy kellemes napot logikai és ügyességi játékokkal, EU totóval. 18 óráig várjuk Önöket!  A programok ingyenesek.