Üdvözöljük a

Európa jövője - brüsszeli sajtószeminárium | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európa jövője - brüsszeli sajtószeminárium

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. szeptember 26.

Az Európai Parlament brüsszeli sajtószemináriumot szervez  „Európa jövője” címmel Brüsszelben 2016. október 17-19. között, azzal a céllal, hogy vitát generáljon a média szereplői és vezető európai parlamenti képviselők között az EU jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekről.

Az EU és tagállamai példátlan kihívásokkal találják szemben magukat, kezdve a munkanélküliséggel, és a gazdaság stagnálásával, a menekültválságon át a terrorizmus elleni küzdelemig. Bár a problémákat egyetlen tagállam sem tudja önállóan megoldani, azok hatására sokan kiábrándultak Európából.

Az európai képviselők arra keresik a megoldást, hogy az EU-t hatékonyabbá, gyorsabbá, és demokratikusan elszámoltathatóbbá tegyék, az intézményrendszer átalakítására helyezve a hangsúlyt. A parlament három állásfoglaláson is dolgozik ennek érdekében, melyeket várhatóan ősszel fogadnak el: az első a lisszaboni szerződés jobb kiaknázására koncentrál, a második az alapszerződések megváltozatását vizsgálja meg, míg a harmadik az eurózóna „fiskális kapacitásának” kialakítására irányul.

 

Jelentkezési határidő: 2016. október 2. éjfél

 

 

Kiemelt programelemek:

 

• 2016. október 17. 17:40 elutazás Brüsszelbe

• 2016. október 18. délelőtt Magyar EP-képviselőkkel szervezett találkozók

• 2016. október 18. délután  kerekasztalbeszélgetés Guy Verhofstadt (ALDE, belga), Elmar Brok (EPP, német) és Mercedes Bresso (S&D, olasz) EP-képviselőkkel az EU intézményrendszerének átalakításáról és a   lisszaboni szerződésben rejlő lehetőségek kiaknázásáról szóló jelentések előadóival

• 2016. október 19. a szeminárium zárása: Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke (felkérés alatt)

• 2016. október 19. 20:55 visszautazás Budapestre

 

 

Részvételi feltételek

A szemináriumra várjuk a programban szereplő téma iránt érdeklő újságírók, riporterek, szerkesztők, főszerkesztők jelentkezését. A jelentkezés feltétele az érvényes sajtóigazolvány, vagy szerkesztőségi igazolás, amely igazolja, hogy a jelentkező az adott médiumnál újságíróként/riporterként dolgozik. A szeminárium részben angol nyelven zajlik, ezért az angol nyelvtudás szükséges a részvételhez. A meghívás két éjszakára szól, az utazást és a szállást az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája biztosítja a résztvevők számára.

Jelentkezés

A programra történő jelentkezéshez a csatolt adatlapot kell kitöltve a Tájékoztatási Iroda részére (epbudapest@europarl.europa.eu) visszaküldeni egy igazolványképpel (JPG formátum, maximum 100kb méretű fájl).

Az e-mail tárgyaként kérjük, adja meg: „Részvétel  az október 17-19-i sajtószemináriumon”. Kérjük, hogy az adatlapon tüntesse fel a szeminárium témájával kapcsolatos szakmai tapasztalatát, és motivációját.

 

A programra tizenöt magyar újságírót áll módunkban meghívni. A beérkezett igényeket a Tájékoztatási Iroda elsősorban a releváns szakmai tapasztalatok, motiváció és a szakmai tervek alapján bírálja el a jelentkezési határidő lezárulta után.

 

További információ

 

DAMOKOS Bence

Európai Parlament

Tájékoztatási Irodája Magyarországon

Sajtóattasé

Telefon: +36 1 411 3552

Mobil: +36 30 603 0575

Email: bence.damokos@europarl.europa.eu

 

 

Az adatlap a csatolmányban elérhető.

Csatolt állományok:
Kapcsolódó anyagok: