Üdvözöljük a

Európa Ifjú Költője | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európa Ifjú Költője

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. november 7.

A Katona József Könyvtár, a Europe Direct Információs Hálózat, a Szegedi Egyetem Germán Filológiai Intézete „Európa Ifjú Költője” címmel német-magyar és angol-magyar versfordító pályázatot hirdet.

A fordítandó versek a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont weboldalán találhatóak meg: http://www.bacstudastar.hu/eik

Minden versfordítás külön pályaműként kerül elbírálásra. Egy pályázó egy, vagy akár minden vers fordításával is pályázhat. Egy műről egy pályázó csak egy fordítást adhat be.

A versenynek alsó korhatára nincs, felső korhatára 19 év.

 

A pályaművek beérkezési határideje 2016. november 28. hétfő 12.00 óra

 

A pályamunkákat elektronikus úton, regisztrációt követően lehet feltölteni a pályázat honlapján: http://www.bacstudastar.hu/eik

 

Az angol nyelvű műfordításokat Mesterházi Mónika költő, műfordító és Imreh András költő, író, műfordító értékeli. A német nyelvű pályamunkák elbírálásában Horváth Géza műfordító, irodalomtörténész és Bombitz Attila germanista, irodalomtörténész vesz részt.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre várhatóan 2016. december 7-én, szerdán 1600 órakor kerül sor a Katona József Könyvtárban (Kecskemét, Piaristák tere 8.).

A legjobb ifjú alkotók értékes könyvnyereményeket és oklevelet vehetnek át.

További információ kérhető az eip@kjmk.hu e-mail címen, illetve a 76/500-560-os telefonszámon.