Üdvözöljük a

ERASMUS+ APPLIKÁCIÓT INDÍTOTT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

ERASMUS+ APPLIKÁCIÓT INDÍTOTT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. július 7.

A hallgatók, gyakornokok és ifjúsági csereprogramok résztvevői részére tervezett alkalmazás segít eligazodni az Erasmus+ programmal kapcsolatos ügyintézésben.

Az Erasmus+ okostelefonos alkalmazás fontos fejlesztés, hiszen 2014 és 2020 között várhatóan több mint 4 millióan fognak a program keretében tanulmányokat folytatni, szakmai gyakorlaton részt venni, illetve önkénteskedni. Az alkalmazás segít majd a hallgatóknak, gyakornokoknak és az Erasmus+-ban részt vevő egyéb fiataloknak eligazodni a programban, amely e kis technikai fejlesztésnek köszönhetően inkluzívabbá és könnyebben hozzáférhetővé válik. A Bizottság szívügyének tekinti, hogy az Erasmus+-generációval együttműködve úgy alakítsa az Erasmus+ 2020 utáni jövőjét, hogy a program még erősebb lábakon álljon, és még több fiatalt megszólítson.

Az Erasmus+ mobilalkalmazás lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy

 

  • külföldi tartózkodásuk előtt, alatt és után egyszerűen nyomon követhessék, mely lépésnél tartanak az adminisztratív eljárás során. Az alkalmazás révén a hallgatók online elfogadhatják és aláírhatják hallgatói szerződéseiket a küldő és fogadó egyetemekkel;
  • a többiek helyi közösségekbe való beilleszkedésének elősegítése érdekében tippeket tudnak adni egymásnak a kedvenc helyeikről, amelyeket mások is véleményezni tudnak a felületen; valamint
  • fejlesszék nyelvi képességeiket a közvetlenül elérhető Erasmus+ online nyelvi támogatás segítségével, amely irányított online kurzusokat és interaktív mentorálást kínál.

Az alkalmazás első verziója már letölthető a Google Play Store és az iTunes App Store oldaláról.

A folyamatosan frissített applikáció hamarosan újabb elemekkel fog bővülni, hogy az Erasmus+ egyéb résztvevői csoportjai is használni tudják, és megfeleljen az Erasmus+ nemzedék jövőbeli szükségleteinek is.

Magyarország 1998-ban csatlakozott a programhoz. Becslések szerint Magyarországról eddig nagyságrendileg 66 000 hallgató, 40 000 ifjúsági csereprogramban és 30 000 szakmai továbbképzésben résztvevő, 87 000 oktató és ifjúságsegítő, 2 400 európai önkéntes és 1 200 Erasmus Mundus hallgató és alkalmazott részesült a program nyújtotta előnyökből.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=wUaozQOAB8s