Üdvözöljük a

Enterprise plus projekt | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise plus projekt

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. december 19.

Az Enterprise plus projekt célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak a vállalkozói attitűd elsajátításában. A magyar csapat a tananyag kialakításában vesz részt. Az Európai Unióban a 15 és 25 év közötti fiatalok veszélyezetteknek számítanak a munkanélküliség tekintetében.

Ezért szükség van olyan programokra, melyek csökkentik annak lehetőségét, hogy a fiatalok az iskola elvégzését követően ne jussanak munkához. Az önfoglalkozás, saját vállalkozás alapításának támogatása hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok a saját lábukra álljanak. AZ Enterprise plus program ez kívánja elősegíteni. A fiatalok olyan tréningen vehetnek részt, mely fejleszti a vállalkozói kompetenciáikat. A tréning mellett egy online tanagyag is készül a számukra.

A projekt keretében a kereskedelmi kamara feladata kidolgozni a tananyag azon részét, mely a hálózatok és az abban rejlő lehetőségek kihasználására hívja fel az ifjú vállalkozók figyelmét. A könyv mellé készül egy munkafüzet is, mely tovább segíti az ismeretek elmélyítését. A teljes oktatási segédlet jövő év közepére készül el.

 

http://www.enterpriseplusproject.eu/home/