Üdvözöljük a

Befektetés az európai ifjúságba: A Bizottság létrehozza az Európai Szolidaritási Testületet | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Befektetés az európai ifjúságba: A Bizottság létrehozza az Európai Szolidaritási Testületet

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. december 7.

Az Európai Bizottság ma létrehozza az új Európai Szolidaritási Testületet. Mától a 18 és 30 év közötti fiatalok új lehetőségekre jelentkezhetnek, hogy Európa-szerte jelentős társadalmi hozzájárulást tehessenek, felbecsülhetetlen tapasztalatokhoz juthassanak, és karrierjük kezdetén értékes készségeket sajátíthassanak el.

Az Európai Szolidaritási Testülettel a résztvevők egy projekt keretében önkéntesként, gyakornokként, tanulószerződéses gyakorlati képzésben vagy álláshelyen 2–12 hónap közötti időtartamra helyezkedhetnek el. A fiatalok az oktatás, egészségügyi ellátás, társadalmi integráció, az élelmiszer elosztásában való segítségnyújtás, menedékhelyek építése, a migránsok és menekültek befogadásához, támogatásához és integrációjához való hozzájárulás, a környezetvédelem vagy a természeti katasztrófa-megelőzés területén tevékenykedhetnek. Az Európai Szolidaritási Testület létrehozását Juncker elnök két hónapja jelentette be az Unió helyzetét értékelő 2016. évi beszédében. Ez a pozsonyi ütemtervben meghatározott cselekvési prioritások első kézzel fogható eredménye.

 

Itt található az Európai Szolidaritási Testület weboldala, ahol csatlakozni is lehet hozzá: https://europa.eu/youth/SOLIDARITY_hu

 

A Bizottság továbbá ismertet egy sor intézkedést, amelyek célja az ifjúsági foglalkoztatás növelése, az oktatás javítása és modernizálása, a fiatalok készségeibe való további befektetés, valamint jobb lehetőségek megteremtése a külföldi tanulásra. A mai javaslatok első alkalommal egyesítenek uniós szinten különböző típusú fellépéseket, egyetlen közös céllal, ami a fiatalok előtt nyitva álló lehetőségek javítása.

 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-4165_hu.htm