Üdvözöljük a

Az Európai Bizottság támogatja a fiatalok kontinensen belüli mobilitását | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az Európai Bizottság támogatja a fiatalok kontinensen belüli mobilitását

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. március 28.

Az Európai Bizottság kezdeményezést indít, mely az Erasmus+ program keretében további támogatást nyújt az európai fiataloknak a tanulás és a mobilitás terén. A „Move2Learn, Learn2Move” elnevezésű kezdeményezés segítségével legalább 5000 fiatal utazhat egy másik uniós országba egyénileg vagy osztálytársaival. Az Erasmus program létrehozásának 30. évfordulójához kapcsolódó egyedi kezdeményezés összhangban áll két olyan prioritással, amelyeknek a Bizottság központi jelentőséget tulajdonít. Ezek egyike az, hogy hangsúlyt kell helyezni az európai fiatalok helyzetére, a másik pedig az uniós polgárok mobilitásának elősegítése, különösen az alacsony kibocsátással járó mobilitás.

A kezdeményezés az eTwinningben részt vevő osztályokban tanuló, legalább 16 éves diákok számára áll nyitva. Az eTwinning egy olyan platform, melyen keresztül tanárok – egy európai tanulási közösség részeként – kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással, továbbá projekteket dolgozhatnak ki. Az eTwinning ily módon ösztönzi az iskolák és tanulók közötti együttműködést. A platform mindeddig több mint 450 000 oktatót kötött össze.

A részt vevő tanulóknak jelezniük kell, hogy szeretnének-e pályázni az ingyenes utazást biztosító jegyekre, amelyeket országonként a legkiválóbb eTwinning projekteknek ítélnek oda. A legjobb projektek kiválasztása során fontos kritérium a társadalmi befogadás. A nyertesek 2017 augusztusa és 2018 decembere között, az általuk kiválasztott időpontban keríthetnek sort az utazásra. A diákok utazhatnak csoportosan – iskolai kirándulás keretében – és egyénileg is.

 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-724_hu.htm