Üdvözöljük a

Az EU és Afrika: megerősített partnerség a béke, a biztonság és a fiatalok munkahelyteremtésének érdekében | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az EU és Afrika: megerősített partnerség a béke, a biztonság és a fiatalok munkahelyteremtésének érdekében

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. május 5.

Az Európai Bizottság és Federica Mogherini alelnök és kül- és biztonságpolitikai főképviselő megerősített keretrendszert mutatott ma be az Európa és Afrika közötti stratégiai partnerség megerősítése, valamint a két kontinens további fejlődése és stabilitása érdekében történő közös fellépéshez. A közlemény számos kulcsfontosságú területre - például a békére és biztonságra, a migrációra, a munkahelyteremtésre vagy az energiára - vonatkozóan nyújt innovatív javaslatokat. Mindez az idén novemberben megrendezésre kerülő Afrika-EU csúcstalálkozót előzi meg, amely különös figyelmet szentel majd az ifjúságnak.

Federica Mogherini kijelentette: "2017 az Európa és Afrika közötti partnerség új lendületének éve: közös kihívás minden nehézség, amellyel szembesülünk, és Afrika reménye egyben a mi reményünk is. Európának fontos, hogy Afrika erős legyen, barátságunk népeink számára fontos. Csak erőinket egyesítve és közös fellépéssel tudunk az ifjúságnak reményteljes és békés jövőt kínálni. Ma nem egyszerűen csak áttekintjük, hogy mit tehetünk Afrikáért, hanem hogy mit tehetünk Afrikával együtt."