Üdvözöljük a

A Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar regionális állami támogatási térkép 2017–2020 időszakra szóló módosításait | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar regionális állami támogatási térkép 2017–2020 időszakra szóló módosításait

2016. október 11.

Az Európai Bizottság megállapításai szerint Magyarország 2014–2020-as regionális támogatási térképének módosításai összhangban állnak az uniós állami támogatási szabályokkal. A térkép bemutatja, hogy melyek azok a régiók, ahol az uniós állami támogatási szabályok alapján a magyar hatóságok regionális beruházási támogatást nyújthatnak, és megállapítja a támogatásra jogosult régiókban működő vállalkozásoknak nyújtható támogatás maximális szintjét (a „támogatási intenzitásokat”). A térkép 2014. július 1. és 2020. december 31. között hatályos.

Az állami támogatásról szóló 2014. évi iránymutatás értelmében lehetséges a Bizottság által jóváhagyott regionális támogatási térképek félidős felülvizsgálata. A tagállamok így módosíthatják a támogatásban részesülő területek listáját, vagy az ilyen területekre vonatkozó támogatási intenzitást annak érdekében, hogy figyelembe vegyék az egyes régiók szociális és gazdasági körülményeiben bekövetkezett változásokat. A módosításoknak összhangban kell állniuk az iránymutatásban meghatározott követelményekkel. Magyarország arról értesítette a Bizottságot, hogy Göd és Sződliget felkerül a regionális támogatási térképre, míg Pilisvörösvár és Solymár lekerül onnan. A módosított térkép 2017. január 1-jén lép hatályba, és 2020. december 31-ig lesz érvényben. Az üggyel kapcsolatban részletesebb tájékoztatás az SA.46346. ügyszám alatt lesz elérhető a Bizottság versenypolitikai honlapján a nyilvános ügynyilvántartóban.