Üdvözöljük a

„4 FOR EUROPE” – Regionális döntő | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„4 FOR EUROPE” – Regionális döntő

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. november 25.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákoknak. A vetélkedőre olyan négyfős csapatok és felkészítő tanáruk jelentkezését várták, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhetett.

Az első forduló során online feladatokat kellett a csapatoknak megoldaniuk. A kérdések az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból álltak, amelyeket a verseny weboldalán oldhattak meg a résztvevő csapatok.

Regionális döntők hét helyszínen, 2019. november 21-én zajlottak.

Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kapott meghívást a regionális döntőkbe. Régiónkban, Győr volt a második forduló helyszíne, ahol 9 csapat mérte össze tudását. A verseny lebonyolítását a Europe Direct Tájékoztató Központ - Vas Megye munkatársai koordinálták.

A regionális döntőkön első helyezett csapatok és felkészítő tanáraik egy ötnapos horvátországi kirándulásban részesülnek az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, 2020. április 1-5. között.

Továbbá minden második helyezett csapat nyer egy budapesti egynapos osztálykirándulást az egész osztálya számára. A regionális döntőkbe bejutott csapatok felkészítő tanárai közül 30-an pedig brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt  2020. március 22-24.között.

Az országos döntő 2019. december 09-én kerül megrendezésre, ahová a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutottak tovább.

Régiónkat így a győri Krúdy és a sárvári Tinódi Gimnázium egyik csapata képviseli az országos döntőben.

 

Képgalériánkban a versenyről készült fotókat nézhetik meg.