Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Álláshirdetés

2018. január 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

TITKÁRNŐ / MENEDZSERASSZISZTENS

 

munkatársat keres 2018. február 1-jei munkakezdéssel, teljes munkaidős foglalkoztatással.

Kamarai hozzájárulás - Március 31-ig kell a hozzájárulást befizetni

2018. január 9.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2018. március 31!

Az ötezer forintos hozzájárulás befizetését személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán tehetik meg, vagy utalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni: 11747006-20222972.  A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

JANUÁRBAN ÉV VÉGI CSÚCSÁHOZ KÉPEST IS JAVULT KISSÉ A GKI KONJUNKTÚRAINDEXE

2018. január 22.

Januárban 2017 végi történelmi csúcsához képest is – igaz hibahatáron belül – de emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint ez az üzleti várakozások minimális javulásának és a fogyasztóiak némi romlásának eredője. A cégek a bővülés fő akadályának a munkaerő-hiányt tekintik.

Elszámolható üzemanyagárak februárra

2018. január 19.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban februárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Tájékoztatás és tisztázás EU ETS létesítmények, hitelesítők számára

2018. január 18.

A 410/2012. (XII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ügkr. vhr.) 3. § (1) és 12/A. § (8) bekezdései értelmében minden tárgyévet követő év január 20. az adott évi ingyenesen kiosztandó kibocsátási egységek végleges mennyiségeinek meghatározásához szükséges változás-bejelentés teljesítési határideje. A változás-bejelentési adatszolgáltatás követelményei, és az annak teljesítéséhez szükséges frissített formanyomtatványok 2017. december 29-én közzétételre kerültek a klímapolitika tematikus oldalon.

Gyorsan és egyszerűen kezdeményezhető online számlanyitás

2018. január 15.

A digitális szolgáltatások iránti ügyféligény folyamatosan nő. Tíz banki ügyfél közül átlagosan három online intézi már bankügyeit. Ennek a tendenciának köszönhetően egyre több bank fejleszt mobilfizetéses appot, csiszolgatja net- és mobilbankját, vagy éppen online számlanyitási lehetőséget biztosít a vállalkozások számára.

Adótanácsadó - 2018

2018. január 15.

Megjelent az MKIK kiadásában az Üzleti 7 tematikus száma, az Adótanácsadó 2018. Általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére a 2018-es évre című kiadványt a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. készítette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

NAV újdonság - indul a kezdő vállalkozások mentorálása

2018. január 15.

A héten debütál a NAV újabb ügyfélcentrikus - programja, a mentorálás. Az adóhivatal több mint háromezer vállalkozásnak küldi meg az első, legfontosabb adózási tudnivalókról szóló tájékoztatását az adóhivatal.

Ingyenes, számítástechnikai alapképzés

2018. január 12.

IKER tanfolyam: ISZE (Informatika-Számítástechnika tanárok Egyesülete szervezésében)

Első lépések a digitális világba.

Szakképzést, gyakorlati képzés megvalósítását érintő lényeges törvényi változások

2018. január 10.

2018. január 1-jével hatályba lépett törvény módosítások elsődleges célkitűzése továbbra is a duális szakképzési rendszer megerősítése.

2017. évi szakképzési hozzájárulási kötelezettség éves bevallásának határideje: 2018. január 12.

2018. január 8.

A Szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény szerint a szakképzési hozzájárulást a gyakorlati képzés szervezésével teljesítő szervezet a bruttó kötelezettsége mértékét a gyakorlati képzési normatívák szerint számított összeggel csökkentheti.

A 2017. évi nettó kötelezettség és az 1-11. hónapra vonatkozóan havonta befizetett előleg különbözetét 2018. január 12-ig kell bevallaniuk, befizetniük, vagy a többletfizetést ettől az időponttól lehet visszaigényelni.

Január elsejétől Bulgária vette át az Európai Unió soros elnökségét

2018. január 3.

Január elsejétől hat hónapon át Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a kelet-balkáni állam Észtországtól veszi át, majd júliusban Ausztriának adja tovább a tisztséget.Az EU-hoz tíz évvel ezelőtt, 2007-ben csatlakozott Bulgária most fogja először ellátni a félévente tagállamról tagállamra szálló tisztet.

Az MKIK GVI 2017. októberi vállalati konjunktúra felvételének eredményei

2017. december 19.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója. A tanulmányokat csatolva olvashatják magyar és angol nyelven.

Kamarai elismerések évzáró rendezvényünkön

2017. december 15.

A VMKIK minden évben kitüntetésekkel, díjakkal jutalmazza azokat a vállalkozásokat és személyeket, akik aktívan részt vesznek a kamara munkájában, valamint tevékenységükkel hozzájárulnak környezetük gazdasági élénkítéséhez. A kitűntetéseket hagyományosan a kamara évzáró rendezvényén, a gazdasági élet meghívott szereplői előtt adják át.

Álláshirdetés PO Tanácsadó munkakörre

2018. január 22.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

PÁLYAORIENTÁCIÓS TANÁCSADÓ

munkatársat keres 2018. február 1-jei munkakezdéssel, teljes munkaidős, határozott idejű foglalkoztatással.

„Ipari tagozati ülések”

2018. január 22.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. február 7-én (szerdán) 16:00 órai kezdettel tartja ipari tagozati ülését, majd azt követően a tagozati  küldöttgyűlését

Lejárt a türelmi idő, ha még nem tették, regisztráljanak a cégkapura!

2018. január 19.

Minden vállalkozás számára kötelező elektronikus cégkaput nyitni: a rendelkezést tavaly július elsejétől vezették be, de január elsején lejárt a türelmi idő. A cégkapu a vállalkozáshoz kapcsolatos ügyek elektronikus intézését biztosítja, és az ügyfélkapuval már rendelkezők 93 százaléka regisztrált.

MKIK EU Hírlevél 2018/1. szám

2018. január 19.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelének idei első száma, melyben többek között  a Fókuszban az Unió rovatban „A bolgár EU soros elnökség prioritásai” címmel olvashatnak összefoglalót.

Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak

2018. január 18.

Nemrégiben újra változott a Széchenyi Kártya Program. Valamennyi hiteltípus esetén az addigi 50 millió forint maximálisan igényelhető hitelösszeg a duplájára, 100 millió forintra növekedett.

Tanulószerződéses tanulók pénzeli jutatásának emelése 2018. januárjában

2018. január 16.

A tanulószerződéssel rendelkező tanulók pénzbeli juttatását 2018. januárjában kétszer szükséges emelni. Egyrészt a minimálbér emelkedésből, másrészt a félév váltásból adódóan.

REGIONET Competitive – PIT STOP - gazdasági konferencia

2018. január 15.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Programban megvalósuló (ATHU007 számú) REGIONET Competitive projekt vezető partnere ezúton meghívja Önöket a PIT STOP gazdasági konferenciára.

A projekt célja az osztrák-magyar határtérség kis- és középvállalkozóinak, valamint a gazdaságfejlesztési szervezetek területi- és ágazati együttműködésének előmozdítása.

A Regionet Competiive projekt partnerei közel egy éve vágtak bele a hálózatépítési munkába. Ősztől folyamatosan vonták be a vállalkozókat, megszervezték a térségi és ágazati indító találkozókat. Az üzemi hőmérsékletet elérve szeretnének az elvégzett munkáról beszámolni, mindazokat a cégeket, vállalkozásokat megszólítani, akik nyitottak a határon átnyúló együttműködésre.

Nők az ICT szektorban, nők a médiában - Brüsszeli sajtószeminárium, 2018. március 7-8.

2018. január 15.

Az Európai Parlament központi sajtószolgálata, a Nőjogi és esélyegyenlőségi Bizottság és az EP Magyarországi Irodája sajtószemináriumot szervez nők az ICT szektorban és a médiában, valamint az EP és #Metoo témakörökben. A szeminárium időpontja 2018. március 7-8.

Igaz, vagy legenda, hogy az online kereskedelem megöli a hagyományos üzleteket?

2018. január 12.

Valószínűleg Ön is tapasztalta már családja, barátai körében, hogy egyre gyakrabban vásárolnak interneten. Ezt a számok is jól tükrözik: már 2015-ben évi 17%-kal nőtt az internetes kiskereskedelem forgalma, és hasonló volt a növekedés 2016-ban is!

DigitalVisegrad 4 Europe

2018. január 12.

Magyarország szlovéniai nagykövetségének kérésére továbbítjuk Önöknek a 2018. január 18-án, Ljubljanában megszervezésre kerülő DigitalVisegrad 4 Europe elnevezésű rendezvényre szóló meghívót, a programot, a jelentkezési lapot és a szálláslehetőségeket.

Újra lehet munkahelyteremtő beruházásra pályázni.

2018. január 9.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére.

Szárazépítők, figyelem!

2018. január 5.

Az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) Szárazépítő Tagozata a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat SZÁRAZÉPÍTŐ SZAKMÁBAN az ifjú szakemberek Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest 2018 versenyen.

FELHÍVÁS

2018. január 2.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

2018. JANUÁR 3-TÓL ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKAT A KAMARA ÉPÜLETÉNEK FELSŐ SZINTJÉN TALÁLJÁK. Átmenetileg szakképzési munkatársainkat a Kamaránkról/Munkatársaink menüpont alatt található mobilszámokon tudják elérni.

SZKTV / OSZTV versenyre jelentkezők figyelmébe!

2017. december 18.

Értesítjük a versenyre jelentkező tanulókat, hogy az SZKTV/OSZTV írásbeli elődöntők 2018. január 8. és január 23. között kerülnek lebonyolításra.
Az írásbeli elődöntők a versenynapokon egységesen 10.00 órakor kezdődnek.