Póthatáridő a kamarai hozzájárulás megfizetésére: 2014. szeptember 30!

2014. szeptember 18.

Kamaránk az elmúlt hetekben levélben kereste és keresi meg a regisztrált vállalkozókat, melyben jeleztük számukra, hogy elmaradásuk van a kamarai közfeladatok ellátásához évente kötelező, ötezer forintos hozzájárulás megfizetésében. A hozzájárulás pótlásának határideje szeptember 30-a, ezt követően a jogszabályok szerint az elmaradást a NAV adók módjára behajtja. Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy a NAV az intézkedéséért ötezer forintos díjat számol fel, ennek megspórolására célszerű a hozzájárulást a megadott határidőig rendezni.

Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

Ázsiaiak körében népszerűsítették a hazai fürdőket

2014. szeptember 30.

Kínában népszerűsítették a hazai fürdőket. Harminc ezren voltak kíváncsiak arra, milyen fürdőkínálat várja az ázsiai utazókat Magyarországon. Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Élményfürdő igazgatója összegezte a tapasztalatait, és elmondta: óriási figyelem fordul Magyarország felé a kínaiak körében.

Ezek most a hiányszakmák Vas megyében

2014. szeptember 29.

Készült egy összesítés, amiből kiderül, melyek most a legkeresettebb hiányszakmák Vas megyében. Szükség lenne ácsra, ipari gépészre, kőművesre, női szabóra, szerszámkészítőre és villanyszerelőre is.

Számos Vas megyei vállalkozás is részt vesz az osztrák-magyar CREATIVE Expón

2014. szeptember 25.

Számos Vas megyei vállalkozás is részt vesz a kreatív ipar legnagyobb osztrák-magyar seregszemléjén. A CREATIVE Expót Sopronban tartják október 1-jétől 4-éig.

10+ 1 dolog, amit érdemes átgondolni, ha interneten rendel árut

2014. szeptember 25.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatja - mind a vám, mind az adózás tekintetében - azon vállalkozókat, akik igénybe veszik az elektronikus kereskedelmet.

Gyakorlati tudást adnának át a hallgatóknak

2014. szeptember 24.

Vas megyei vállalatok képviselői is részt vesznek a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának rendezvényén, az Integrált vállalati hét elnevezésű eseményen. A program október 6-ától 9-éig tart Sopronban. Az esemény megnyitója 6-án délelőtt fél kilenckor lesz a kar aulájában.

Turisztikai bővítés Szombathelyen - kölcsönözhető kerékpárokkal járható be a város

2014. szeptember 23.

A turistáknak és a helyieknek is lehetőségük van ezentúl kerékpárkölcsönzésre Szombathelyen. Az európai autómentes napon adták át azt a négy kerékpárt, amelyeket szinte bárki használhat a vasi megyeszékhelyen.

Együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Vasi TIT és a Gothard Obszervatórium

2014. szeptember 19.

A cél a gazdaságfejlesztés elősegítése, a helyi gazdaság élénkítése, működésének támogatása. A kamara székházában tartott sajtótájékoztatón mindhárom szervezet képviselője elmondta, miben tudnának segíteni a vállalkozóknak.

GVI augusztus havi tájékoztatója

2014. szeptember 19.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet augusztusi Gazdasági havi Tájékoztatója magyar és angol nyelven

Támogassa a Szombathelyi Weöres Sándor Színházat!

2014. szeptember 18.

A társasági adózók támogatásukkal nem csak a színházat, hanem saját vállalkozásukat is segítik adókedvezménnyel.

140 ezer vendég, egymillió vendégéjszaka - kiemelkedő eredmény a bükfürdői Termál Gyógykempingben

2014. szeptember 17.

Idén ünnepli megnyitásának 15. évfordulóját a bükfürdői Termál Gyógykemping. Ebből az alkalomból jubileumi rendezvényt szerveztek. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum közleményében olvasható, hogy az elmúlt 15 év alatt igencsak sikeresen működött a kemping.

Rajzpályázat Vas megyei felsőtagozatos diákoknak

2014. szeptember 16.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rajzpályázatot hirdet

„ MESTERSÉGEM CÍMERE…” címmel Vas megyei, általános iskolában tanuló felső tagozatos diákok részére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára lett a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke

2014. szeptember 15.

Dr. Ruszinkó Ádám váltja posztján a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárát, dr. Horváth Viktóriát.

Nemzeti Innovációs Hivatal - S3 kérdőív

2014. szeptember 15.

A Nemzeti Innovációs Hivatal a 2014-2020-as tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában.

Így hasznosítanák a kőszegi nemezgyárat

2014. szeptember 11.

Csütörtökön mutatták be a kőszegi nemezgyár épületének hasznosítására született koncepciókat. A Vas megyei városban tartották korábban a HOLIS elnevezésű nyári egyetemet, ahol fiatalok dolgoztak azon, hogy megtalálják azt a kiegészítő funkciót, amelyet a nemezgyárhoz rendelhetnének.

Ingyenes módszertani felkészítő szakoktatók részére! HATÁRIDŐ MÓDOSULT!

2014. szeptember 23.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-2.3.4.B-13/1 „Dolgozva tanulj”  „A” alprojekt keretében 60 órás módszertani felkészítő tanfolyamot szervez külső gyakorlati képzőhelyeken szakoktatói feladatokat végző szakemberek részére.

 

Elmarad az innovációs workshop

2014. szeptember 30.

Ezúton is értesítjük a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a 2014. október 1-én 14.00 órára hidetett, A kereskedelem értékválsága, avagy az innováció szerepe a kereskedelemben és a marketing-tevékenységben c. workshop technikai okok miatt elmarad, egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Szíves megértésüket kérjük.

Október hatodika után jönnek a vállalkozásfejlesztési uniós pályázatok

2014. szeptember 26.

Október hatodika után jönnek a vállalkozások számára elérhető, eszközbeszerzésre, kapacitásbővítésre kiírt pályázatok. Összesen 5 milliárdos kerettel indul ez a program.

Négy szabadnappal kezdődik az új év

2014. szeptember 25.

Jövőre három szombat lesz munkanap. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny szeptember 24-i számában jelent meg.

Kik minősülnek kapcsolt vállalkozásoknak?

2014. szeptember 25.

A könyvelők és a gazdasági szakemberek körében gyakran okoz fejtörést a kapcsolt vállalkozások témaköre, mert az egyik legösszetettebb feladatok közé tartozik a kapcsolt viszony meghatározása. Ennek oka egyrészt a jogi háttérszabályozás összetettsége, mivel több jogszabályt együttesen szükséges vizsgálni, másrészt a szükséges információk rendelkezésre állásának hiánya.

EU Hírlevél 14. szám

2014. szeptember 24.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

Nemzetközi turisztikai konferenciát szerveztek Szombathelyen (VIDEÓ)

2014. szeptember 19.

Végéhez érkezett a Natur Kulinárium, határon átnyúló nemzetközi turisztikai projekt. Ebből az alkalomból Szombathelyen tartottak konferenciát, amelyen osztrák és magyar szakemberek is részt vettek.

Mit és hogyan ellenőriz a hatóság? - Tájékoztató az adóhatósági ellenőrzésekről

2014. szeptember 19.

A NAV Vas Megyei Adóigazgatóságának munkatársai az adóhatósági ellenőrzések gyakorlatáról, a kereskedelmi és a vendéglátás terén szerzett ellenőrzési tapasztalatokról, leggyakoribb hibákról és az online pénztárgépek működtetésének tapasztalatairól tartanak előadást.

Egyedülálló lehetőségek a szombathelyi oktatásban - létrehozták a Leonar3Do csúcslabort

2014. szeptember 18.

Átadták az EPCOS Elektronikai Alkatész Kft. Magyarországon egyedülálló, 3D technológiával felszerelt általános iskolai csúcslaborját Szombathelyen, a Paragvári Utcai Általános Iskolában. A helyi nagyvállalat az EPCOS SuliMűvek Program keretében valósította meg a projektet.

„Újra gondolt cég” - konferencia a sikeres vállalkozásokért

2014. szeptember 18.

Az ősz egyetlen olyan konferenciájára, amely nem 1, hanem 9 céges kulcsterület aktualitásaival segít Önnek cége 2015-ös üzleti terveinek elkészítésében.

Közbeszerzések Vas megyében - ennyi ajánlattételi felhívás közül választhattak a vállalkozók

2014. szeptember 16.

Idén eddig 9 ezer 303 közbeszerzést hirdettek Magyarországon. Jelenleg 500-ra lehet ajánlatot benyújtani. Vas megyéből három olyan közbeszerzés található a kozbeszerzes-online.hu oldalon, amelynek a határideje még nem járt le.

Vállalkozói Fórum az AUTÓSZERELŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE és a VMKIK közös szervezésében

2014. szeptember 16.

A fórumon foglalkozunk mindazon témakörökkel, amelyek sértik és akadályozzák a hivatalosan működő vállalkozások tevékenységét és azok gazdasági stabilitását.

Változások a jótállási kötelezettségekben

2014. szeptember 15.

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma - a márciusban született kormányrendeletnek ez a szabálya szeptember 15-én lép hatályba.

Megalkották Vas megye turisztikai koncepcióját (VIDEÓ)

2014. szeptember 12.

Megalkották Vas megye turisztikai koncepcióját. A szakértői munkában a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) is részt vett.