Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

MINDEN, AMIT A KÜLPIACRA JUTÁSHOZ TUDNI ÉRDEMES

2014. október 17.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt az Enterprise Europe Network Nyílt Nap –

MINDEN, AMIT A KÜLPIACRA JUTÁSHOZ TUDNI ÉRDEMES! című rendezvényére.

Meghosszabbítják a növekedési hitelprogramot

2014. október 31.

A Monetáris Tanács a Növekedési Hitelprogram második szakaszának egy évvel történő meghosszabbítása mellett döntött. A hitelszerződések megkötésére vonatkozó jelenlegi, 2014 végi határidő 2015 végére tolódik ki, a hitelek lehívására pedig, ahogy jelenleg is, egyes hitelcélok esetén további fél év áll majd rendelkezésre.

Pályaorintációs fórum

2014. október 30.

Pályaorientációs fórumot szervez kamaránk 2014. november 5-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel.

Ujvári János diplomadíj-pályázat

2014. október 29.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2014/2015. tanév őszi félévére meghirdette az Ujvári János diplomadíj-pályázatot az alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében.

Vállalati felelősségvállalás – Felelős foglalkoztatás

2014. október 29.

A „Munkáltatói és Civil Fórumok megvalósításának szakmai előkészítése” (CSR Program) című program keretében, a KÖVET Egyesülettel közös szervezésben, Vállalati felelősségvállalás – Felelős foglalkoztatás címmel szakmai konferenciát és CSR Piac 2015 felkészítő műhelymunkát rendez az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Bizonytalan időre szünetel a kazáncsere-pályázat

2014. október 28.

A lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatot kezelő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig felfüggeszti a kazáncsere-pályázatok befogadását.

ÁNTSZ tájékoztató

2014. október 28.

Az ÁNTSZ tájékoztatása az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve a medencés fürdővízellátásban használt termékek, anyagok, technológiák engedélyeinek érvényességéről

Gazdasági Havi Tájékoztató 2014. szeptember

2014. október 28.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének szeptemberi tájékoztatója, amelyet a mellékletekben olvashatnak magyar és angol nyelven.

Új szabályok a kényszertörlési eljárásban

2014. október 27.

A kényszertörlés lényege, hogy a nem, vagy nem szabályosan működő cégek gyorsan és költséghatékonyan kikerüljenek a gazdasági életből. Az új szabályok bevezetése óta a cégbíróságok több mint 41 ezer cég kényszertörlését rendelték el, és az eljárásokból időközben 18 ezer be is fejeződött.

Telt házasak a Vas megyei szállodák is a hosszú hétvégén

2014. október 22.

Vas megyében is csaknem minden szállodában elkelt az összes szoba a hosszú hétvégére. Közel száz százalékos a kihasználtság, főként a belföldi vendégek utaznak most. Népszerűek a fürdővárosok, a gyógyfürdővel rendelkező települések szállodái.

Az Euroskills magyar nyerteseit köszöntötték

2014. október 21.

Sokkal több kiváló szakmunkásra és technikusra van szükség a magyar gazdaság fejlődéséhez, mint amennyit a jelenlegi oktatási rendszer képez – mondta a nemzetgazdasági miniszter a fiatal európai szakemberek Euroskills elnevezésű vetélkedőjének magyar nyerteseit köszöntő rendezvényen. 

A verseny kiemelkedő eredményei felhívják a figyelmet a piacképes tudás megszerzésének fontosságára

 

Európai Hulladékcsökkentési Hét

2014. október 20.

Idén november 22-30. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Átadták a díjakat, kihirdették a “Mesterségem címere” című kamarai rajzpályázat eredményeit

2014. október 17.

Kihirdették a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) “Mesterségem címere” című rajzpályázatának az eredményeit. A díjakat Szombathelyen, a Pályaválasztási és Képzési Kiállításon adta át Kovács Vince, a VMKIK elnöke.

Lezárult a kamara rajzpályázata

2014. október 17.

A „Mesterségem címere”címmel meghirdetett pályázat témája valamely Vas megyében tanulható szakma bemutatása, mesterek ábrázolása munka közben volt.

Állásbörze

2014. október 22.

A Vas Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a kamarával közösen 2014. november 4-én 10 órától  állásbörzére várja a szombathelyi Képtárba a szakképesítést szerző pályakezdőket, érettségizett fiatalokat, végzős diákokat. .

Rendkívüli ülést tartott a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése - gazdaságfejlesztési kérdésekben is döntöttek

2014. október 31.

A Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése rendkívüli ülésén területfejlesztési előterjesztéseket fogadott el, módosította Szervezeti és Működési Szabályzatát, s döntött a bizottságok személyi összetételéről.

Több álláslehetőség Vas megyében, a foglalkoztatók 1500 új munkahelyet jeleztek

2014. október 30.

Valamivel több, mint 1500 új álláslehetőséget jeleztek szeptemberben a foglalkoztatók a Vas megyei munkaügyi kirendeltségeken. Ez 28,7 százalékkal több, mint az ezt megelőző hónapban.

Javultak a Vas megyei kereskedelmi szálláshelyek forgalmi adatai - több belföldi és külföldi vendég

2014. október 29.

Vas megyében 2014. január-augusztusban 288 ezer vendég 932 ezer éjszakára szállt meg. Mindkét vonatkozási körben növekedés mérhető, így az átlagos tartózkodási idő 3,2 éjszakára nőtt, erről a Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatott.

Ezek a cafeteriaelemek adóznak többet jövőre

2014. október 29.

Az Országgyűlés elé került adótörvény-javaslat jelentős mértékben módosíthatja a közkedvelt béren kívüli juttatások adóját. A béren kívüli juttatásként adható juttatások köre változatlan marad, megnő viszont a juttatások után a kifizető által fizetendő közteher.

Egy egyszerű programmal ezentúl bárki elkészítheti az EU-s pályázatokhoz kapcsolódó tájékoztató táblákat

2014. október 28.

Ezentúl bárki számára elérhető grafikai programmal készíthetők el az uniós pályázathoz kapcsolódó tájékoztató táblák tervei. Nyomdai minőségben, az arculati kézikönyv meghatározásai szerint öt egyszerű lépésben hozhatók létre a táblák.

Kibővült a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának feladatköre

2014. október 28.

A kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról szóló 2004. évi CXXXIV. törvény (innovációs törvény) értelmében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) hatásköre kibővült a kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésére vonatkozó feladatkörrel.

Európa Önökért, az Ön lehetősége - Hogyan vállalkozzunk Európában

2014. október 28.

Az Európa Önökért uniós portál abban hivatott segíteni a polgároknak és vállalkozásoknak, hogy ne szembesüljenek indokolatlanul sok nehézséggel és bürokratikus akadállyal más európai országokban.

Jól fogy az Opel - újabb modell kap "magyar szívet"

2014. október 27.

Jól fogy az Opel, feltehetően ennek is köszönhető, hogy a Vas megyei, szentgotthárdi gyárban is egyre több modell készül. Az Opel több mint 10 ezer autó eladásával számol az idén a magyarországi új autók piacán. Az autóipari cégnél változatlanul nagyobb a magánvevők aránya, mint a magyar piaci átlag, az ügyfelek több mint 30 százaléka magánszemély.

Egyre többen szavaznak Bükre

2014. október 22.

Kiváló eredményeket ért el Bükfürdő, a félévszázados múltra visszatekintő fürdőváros az év első nyolc hónapjának vendégstatisztikai adatait tekintve.

Hatszázmillió forintos fejlesztés Balogunyomban

2014. október 21.

Üzemcsarnokot épített és új gépparkot fejlesztett a csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó balogunyomi Pandan Kft. A beruházás részben úniós támogatásból valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően új munkahelyek is létesültek.

Vállalkozói fórumokat szervezett és kérdőíves felmérést is készített a KISOSZ (VIDEÓ)

2014. október 20.

Projektzáró eseményt szervezett a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) Szombathelyen. A KISOSZ kapacitásfejlesztés a Nyugat-Dunántúli régióban című projekt keretében számos, vállalkozásoknak szóló program valósult meg.

Európai Vállalkozói Parlament

2014. október 18.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2014. október 16-án negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Vállalkozói Parlament elnevezésű rendezvényt Brüsszelben.

Tájékoztató szervizeknek az online pénztárgép javítási célú átvételéhez és visszaadásához kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez

2014. október 17.

A pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet – 2014. augusztus 1-től hatályos – 42/A. § (1) bekezdése értelmében a szerviz a pénztárgép javítási célú átvételéről, továbbá a javítás befejezését követően visszaadásáról adatot szolgáltat az állami adóhatóság részére az átvételt, illetve a visszaadást követő 3 munkanapon belül.

Kell-e a tanulót a gyakorlati képzés megkezdése előtt munkavédelmi oktatásban részesíteni?

2014. október 17.

A szervezet a munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatás keretében köteles gondoskodni arról, hogy a tanulók, a gyakorlati képzés megkezdése előtt elsajátítsák a biztonságos munkavégzés alapvető ismereteit. A szervezet munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatási kötelezettsége a gyakorlati képzés teljes ideje alatt fenn áll.