Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

Szent György napi vásár- felhívás

2015. február 11.

Örömmel meghívjuk a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából újra megrendezésre kerülő
2015-ös Szent György-napi kézműves vásárra.

Kamarai hozzájárulás- befizetési határidő: március 31.!

Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozások figyelmét, hogy a 2015. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2015. március 31.

Uniós pénzre pályázik? - Itt vannak a fontos tippek és buktatók!

2015. március 27.

Kamaránk honlapján is elérhető a GINOP, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi keretrendszere. Ehhez további értékes információkat tudunk nyújtani Önöknek.

A Világgazdaság által szervezett konferencián a pályázás menetére vonatkozó buktatók és fontos tippek is elhangzottak.

Bérszámfejtők bajnoksága

2015. március 27.

A hazai humánügyvitel piacvezető szolgáltatója, a NEXON harmadik alkalommal rendezi meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot, melyre április 15-éig lehet jelentkezni.

Mobilalkalmazással segítik a tájékozódásban a Sárvárra érkező turistákat

2015. március 26.

A turisták ezentúl mobilalkalmazás segítségével is tájékozódhatnak a legfontosabb információkról Sárváron.

GINOP pályázati menetrend

2015. március 25.

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint áprilisban megjelennek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázati kiírásai.

Vas megyei hotel is szerepel a legjobb konferencia és wellness szállodák között

2015. március 24.

Hét magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaikért, köztük egy Vas megyei.

Hitelfelvétel és a Növekedési Hitelprogramban (NHP) való részvétel a KKV-k körében

2015. március 23.

A GVI Nonprofit Kht. kutatási eredményei a 2014 októberi KKV körkép c. adatfelvételek alapján készült el.

Itt a lista: ezekben a szakmákban csak végzettséggel lehet elhelyezkedni

2015. március 20.

Nyilvánosságra hozták azoknak a szakmáknak, munkaköröknek a listáját, amelyekben csak meghatározott képesítéssel lehet elhelyezkedni.

 

Magyar Termék Nagydíj Pályázat 2015.

2015. március 19.

18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Az idei évben új főcsoportokkal, kiírókkal és a potenciális pályázók körének bővítésével tették közzé a felhívást.

Közbeszerzések, pályázatok, Vas megye - Több, ám kisebb értékű közbeszerzési eljárás zajlott tavaly

2015. március 18.

Az ajánlatkérők a múlt évben a 2013. évihez képest 19,4 százalékkal több, összesen 14 ezer 197 eredményes közbeszerzési eljárást folytattak le, a 2 milliárd 135,9 millió forintos összérték viszont 10,8 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól - közölte a Közbeszerzési Hatóság a távirati irodával.

A GVI elemzése a tanulószerződésekről

2015. március 18.

2013 végére már 50 ezer olyan diák volt Magyarországon, aki valamilyen vállalatnál tanulószerződéssel gyakorlati képzésben vehetett részt. Ilyen szerződést jellemzően olyan vállalat köt a diákokkal, amely közepes- vagy nagyvállalat, magyar tulajdonban van, az iparban tevékenykedik és a Közép-magyarországi Régióban található. Egyebek mellett ez derült ki az MKIK GVI elemzéséből.

Új támogatott konstrukciók várják a vállalkozásokat a faktoringpiacon

2015. március 17.

Mind több magyarországi vállalkozás ismeri fel, hogy a faktoring ügyletek révén egyszerre juthat gyors és olcsó finanszírozási lehetőséghez, valamint teheti hatékonyabbá követelései behajtását. A faktoring révén biztosítás is köthető a követelésekre, amely véd a vevői nemfizetés veszteségeivel szemben. Az exportáló cégek számára lehet vonzó, hogy a faktoring ügyletekkel az árfolyam-kockázat is mérsékelhető. A faktoring termékek iránti keresletet növelheti az új, állami támogatású konstrukciók megjelenése a piacon.

A baleseti táppénz elszámolásának szabályai

2015. március 16.

A március 25-én tartandó előadáson a Vas Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve osztályvezetője, Nagy Viktória tájékoztatja a részvevőket a baleseti táppénz elszámolásával kapcsolatos gyakorlati kérdésekről.

Pályázati Felhívás – a kamarai tanácsadói rendszer bővítéséhez

2015. március 13.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a megye gazdasági önkormányzata a közel egy éve létrehozott tanácsadói rendszer pozitív tapasztalatai alapján és a vállalkozóktól beérkezett további igények, a megye gazdaságfejlesztési stratégiájában megfogalmazott célok teljesítése érdekében ISMÉTELTEN pályázatot ír ki.

Pályázat jogi képviselet és jogi feladatok ellátására

2015. március 4.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a kamara jogi képviselete és a kamaránál felmerülő jogi feladatok ellátására.

ÚJ BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2015. ÁPRILIS 3.

Gyorsabban tisztul a magyar cégvilág - Vas megyében tavaly ennyi kényszertörlést foganatosítottak

2015. március 27.

A cégek háromnegyede kényszertörléssel szűnik meg Magyarországon. Mutatjuk, hogy Vas megyében, ezen belül Szombathelyen miként alakultak a számok.

Közbeszerzési értékhatárok 2015.

2015. március 27.

A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 10. § (4) bekezdése előírja a Közbeszerzési Hatóság számára, hogy az egyes beszerzési tárgyakra vonatkozó uniós, valamint nemzeti értékhatárokat minden év elején tegye közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A környezetvédelmi termékdíjat érintő 2015. évi változások

2015. március 26.

A környezetvédelmi termékdíjas szabályozás évről évre változik, s az ehhez kapcsolódó sokrétű adminisztratív feladatok komoly kihívást jelentenek a vállalkozásoknak.

2014-ben több alkalommal és 2015. januárjától is több ponton módosult a termékdíjas szabályozás. Sok fontos értelmező rendelkezés és eljárási szabály is pontosításra került, emellett új fogalmak és intézmények is megjelentek a módosításban.

Tizenkettő Vas megyei a döntőben

2015. március 25.

Nagyjából egy hónap múlva lesz Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál döntője, ahol idén tizenkettő Vas megyei tanuló mérettetheti meg magát.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK

2015. március 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére.

 

A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

 

A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap a csatolmányban található.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

A nyugat-magyarországi vállalatok egy része növelné a fejlesztésre fordított összeget

2015. március 23.

Nem várható, hogy ugrásszerűen bővülnének a beruházások Magyarországon, a nagyvállalatok fele ugyanis idénre nem tervez nagyobb volumenű fejlesztést. Legfeljebb techonlógiai korszerűsítésre lehet számítani, a hitel helyett pedig inkább saját forrásból finanszírozzák mindezt.

Online tanácsadói fórumon érdeklődhetnek a lehetőségekről az LuK Savaria leendő munkavállalói

2015. március 20.

Online tanácsadói fórumot tart leendő munkavállalóinak az LuK Savaria Kft. Az érdeklődők az újszerű kezdeményezés segítségével a nyitott pozíciókról, a kiválasztási folyamatról (tesztek, interjúk), a vállalat életéről, a juttatásokról és az elvárásokról is tájékozódhatnak.

Keresletbővülés a panellakások piacán

2015. március 19.

Egyértelmű javulás látszik a Vas megyei használt lakóingatlanok piacán. Különösen a panellakások iránt növekszik a kereslet. Egy országos elemzésből az derül ki, hogy a piac valamelyest átrendeződött.

III. ÖKO-MAJÁLIS

2015. március 19.

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ 2015. május 8-9-10-én megrendezi a III. ÖKO-MAJÁLIS környezetvédelmi napot.

Vasútvonal épülhet Szombathely és Oberwart között - 2 ezer 200 új munkahely jöhet létre 2030-ig

2015. március 18.

Újra lehet vasútvonal Szombathely és Oberwart (Felsőőr) között. A számítások szerint a vasúti pálya felújítása mintegy 130 millió euróba kerül, amiből 89 millió euró az osztrák félt, 30 millió euró a magyar félt érinti. Egyebek mellett erről is tanácskoztak az érintett felek a napokban Sopronban.

Wellness portált hozott létre a V4 térség - a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum már szerepel az oldalon

2015. március 17.

Közös online wellness portált hozott létre a V4 térség. Itt mutatják be a visegrádi országok gyógyfürdős lehetőségeit. Vas megyéből részletes bemutatással eddig csak a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum szerepel a listán.

Magyar Arany Érdemkereszt - Mészáros Györgynek

2015. március 16.

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Mészáros György, a Nyugat- dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány kuratóriuma elnöke, a MEGOLDÁS Kft. ügyvezető igazgatója, a VMKIK elnökségi tagja a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült a környezetvédelem népszerűsítését szolgáló sokoldalú tevékenysége elismeréseként. A kitüntetést Áder János köztársasági elnök megbízásából Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át a Parlamentben.

Vas Megye Gazdaságáért Díjat kapott Kovács Vince, a VMKIK elnöke

2015. március 16.

Ünnepi közgyűléssel emlékezett Vas Megye Önkormányzatának Közgyűlése az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulójára. Az eseményen kitüntetéseket is átadtak. Mások mellett Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) elnökének munkáját is elismerték. A kamara első embere a Vas Megye Gazdaságáért Díjat vehette át.