-

Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

Így is csökkenthető a szakképzési hozzájárulás

2015. augusztus 26.

Szeptembertől a cégek által fizetett szakképzési hozzájárulás a felsőoktatási duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is teljesíthető, az elszámolhatóság mértéke egyeztetés alatt áll - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Kötelező energetikai auditok várnak a nagyvállalatokra

2015. augusztus 26.

Az Európai Unió fokozott figyelmet fordít az energiafelhasználás csökkentésére és hatékonyabbá tételére. Ennek részeként a 2012/27/EU direktíva kötelezővé teszi a 250 főnél nagyobb létszámú, vagy min. 50m€ árbevételt elérő (tehát kkv-nak nem minősülő) vállalatoknak, hogy 2015. december 5-ig energetikai auditot végeztessenek. Az energia auditot ezután rendszeresen ismételni kell. Azok a vállalatok, amelyek az ISO 50001 szabvány szerint tanúsított energiagazdálkodási irányítási rendszerrel rendelkeznek, mentesülnek a kötelező energia audit alól.

Bolgár és ukrán piacokat célzó üzletember találkozó

2015. augusztus 24.

2015. szeptember 15-én 13.00 órai kezdettel  üzletember találkozót szerveznek a KKV-ék részére.

 

Krisán László KAVOSZ vezérigazgató nyilatkozata

2015. augusztus 24.

Az alábbi linken Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának nyilatkozatát olvashatják "Badarság, hogy ne lenne elég projekt az uniós pénzekhez" címmel.

Pályázat a Katasztrófavédelmi díj elnyerésére

2015. augusztus 24.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke a katasztrófavédelem kiemelten fontos területén elért hazai eredmények méltó elismerésére 'Katasztrófavédelmi díj'I. elnevezéssel díjat alapított. A díj I. kategóriájában a pályázatok az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem szekcióban kerülnek elbírálásra. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. szeptember 15.

Újabb kötelezettségek a számlázásban

2015. augusztus 19.

2016. január 1-jétől új funkcióval kell bővíteni a számlázóprogramokat, valamint az időszaki elszámolású ügyletek új szabályozásával érintett adózók számára is szükségesek lehetnek fejlesztések.

Országos KKV Marketing Díj

2015. augusztus 18.

A Magyar Marketing Szövetség megalapította az Országos KKV Marketing Díjat, mellyel a szakmailag legjobb KKV marketing kampányait, programjait kívánja elismerni a KKV marketing gyémánt védjeggyel

Magyar siker a WorldSkills versenyen

2015. augusztus 17.

 Az immár 65 éves múltra visszatekintő 2 évente megrendezett WorldSkills verseny 2015. augusztus 11-16. között ismét várta a szakmájukban legjobb fiatalokat, hogy egy 4 napos versenyen ,63 ország  több mint 12  versenyzője, köztük 14 magyar mérhesse össze tudását.

Aranyérmet szerzett László Attila (21) bútorasztalos, aki a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola Tagiskolájának tanulója volt.

Meghosszabbították a Magyar Kézműves Remek pályázat beadási határidejét

2015. augusztus 13.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdetett a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére.

 

A pályázat határideje: 2015. augusztus 31!

Még mindig várják az önkéntesek jelentkezését a Savaria karneválra!

2015. augusztus 12.

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a XVI. Savaria Történelmi Karnevál szervezője számára különösen fontos a karneváli önkéntes tevékenység. A rendezvény szervezőinek szándéka, hogy 2015-ben is színvonalas, nagy érdeklődésre számot tartó eseménynek adjon otthont Szombathely.

Júliusban 0,4 százalék volt az infláció

2015. augusztus 11.

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, júniushoz viszonyítva pedig átlagosan nem változtak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdasági Havi Tájékoztató- július

2015. augusztus 11.

Megjelent a GVI legújabb gazdasági tájákoztatója, amit magyar és angol nyelven a mellékletben érnek el.

Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam

2015. augusztus 10.

A kamara szakmai partnere, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2015. október 6-án.

358. Nemzetközi Radványi Kézműves Kiállítás és Vásár

2015. augusztus 7.

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 

és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Tagozata

tisztelettel meghívja Önt  a 358. Nemzetközi Radványi Kézműves Kiállításra és Vásárra,

amelyen 10 magyar népi kézműves kollektív megjelenésével képviseljük Magyarországot.

 

A kiállítás 2015. szeptember 11-13. között tekinthető meg Besztercebánya főterén, az SNP téren.

 

 

 

Átírták a népszerű EU-s pályázat szabályát

2015. augusztus 27.

Meglepő módszerrel, előzetes értesítés nélkül közölt egy igen fontos szabályváltozást ma délelőtt hivatalos EU-s pályázati oldalán a kormány: délelőtt 11 órától nem támogatható a GINOP-1.2.2-15 kódszámú pályázat keretében az a beruházás, amely a szabad vállalkozási zónának nem minősülő településen valósult volna meg. A pályázati oldalon más fontos információkat is közzétettek ma a két most futó és nagy népszerűségnek örvendő kkv kapacitásbővítő pályázat kapcsán.

A nagyvállalatok is elindulhatnak az egyik K + F pályázaton

2015. augusztus 26.

Az augusztus 25-én megjelent 3 pályázati felhívás a vállalati K+F+I tevékenység intenzitásának növelését ösztönzi, összesen 71 milliárd forint értékben. A "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton nagyvállalatok is indulhatnak. Ez kivételes lehetőség a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, mivel a kiírások döntő többségében a nagy cégek nem "rúghatnak" labdába.

Tájékoztatás 9. évfolyamot ismétlő tanulók tanulószerződésének megszüntetéséről

2015. augusztus 26.

A 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről rendelkezései alapján a szakiskolai képzésben résztvevő tanulók részére „a kilencedik évfolyamon a szakmai gyakorlati képzést – az összefüggő szakmai gyakorlat kivételével – a szakképző iskolában vagy a gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezet kizárólag gyakorlati képzési célt szolgáló tanműhelyében kell megszervezni.”

Európa Pont a Jánosházai Városi Fesztiválon

2015. augusztus 24.

Miért éppen Európa felé tart a bevándorlási hullám?

 

E kérdést tette fel dr. Schöpflin György európai parlamenti képviselő a Jánosházai Városi Fesztiválon, ahol képviselőtársával Winkler Gyula romániai magyar politikussal együtt tartott fórumon az érdeklődők kontinens jövőjét firtató felvetéseire is válaszolt. A „Közelebb egymáshoz, közelebb Európához”- jelmondatú háromnapos program kavalkádjában a felhőtlen szórakozás mellett a helybeliek élénken érdeklődtek az Európát sújtó válságok várható kimeneteléről.

 

Elkezdett nőni a GKI-index

2015. augusztus 24.

Elérte idei csúcsát augusztusban a GKI-Erste konjunktúraindex, a GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint augusztusban ugyan az üzleti várakozások az előző hónaphoz képest alig változtak, de a fogyasztók kilátásai számottevően javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Csaknem negyedével több céget töröltek

2015. augusztus 19.

Ugrásszerűen nőtt a kényszertörlések száma, egyre kevesebb a működő vállalkozás.

Kisokos: minden, amit az idénymunkáról tudni kell

2015. augusztus 18.

Most van a szezonja az idénymunkának. Szedik a gyümölcsöt, dolgoznak az idegenforgalomban. Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi CLXXV. törvény fogalomrendszere szerint, idénymunka: a Munka Törvénykönyv 90. § c) pontjában meghatározott feltételeknek megfelelő munka.

Még vonzóbb az Agrár Széchenyi Kártya! Egyszerűbb igénylési feltételek, duplájára emelt hitelkeret

2015. augusztus 18.
Vonzóbb finanszírozási lehetőséget és új, termelő munkahelyek létrejöttét eredményezheti az, hogy a Földművelésügyi Minisztérium duplájára, a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte az Agrár Széchenyi Kártya maximálisan igényelhető hitelösszegét és jelentősen enyhítettek az igénylési feltételeken is.  Az egy, kettő vagy három éves futamidőre igényelhető szabadon felhasználható folyószámlahitel jelenleg évi nettó 1,35 % százalékos kamat mellett érhető el a gazdálkodók számára. A vállalkozások által fizetendő díjakat 4 %-os mértékű kamattámogatás és a garantőr intézmény kezesi díjához nyújtott kezesi díjtámogatás csökkenti.

Út a felsőfokú szakképesítéshez

2015. augusztus 17.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a 2015/2016. tanév őszi és tavaszi félévre a felsőfokú szakképzésben résztvevő hallgatók részére.

Magyarország őszre teljesen lehívja az előző ciklus uniós forrásait

2015. augusztus 12.

A hazai pályázóknak már kifizették a 2007-2013-as uniós ciklus forrásainak 96 százalékát, az ősszel befejeződhet az uniós keret teljes lehívása - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tájékoztatás a 2015/2016. tanév rendjéről

2015. augusztus 12.

A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet szabályozza a 2015/2016. tanév rendjét, amelyben a legfontosabb dátumok a következők:

Az első tanítási nap 2015. szeptember 1. (kedd) és utolsó tanítási nap 2016. június 15. (szerda).

A tanítási év első féléve 2016. január 22-ig (péntek) tart. A második félév első napja 2016. január 23.

Rehabilitációs hozzájárulás: mostantól a kölcsönbevevő fizet

2015. augusztus 11.

2015. július 19-től nem a munkaerőt kölcsönbeadó, hanem az azt kölcsönvevő cégeknek kell megfizetni a rehabilitációs hozzájárulást a kölcsönzött munkavállalók után is.

Magyarországi városok-falvak

2015. augusztus 10.

"Magyarország településhálózata 2. Városok-falvak" címmel megjelent a Központi Statisztikai Hivatal, az ország térszerkezetét, a települések közötti kapcsolatokat bemutató kiadványsorozatának második része.

KSH: megélénkült a külkereskedelem júniusban

2015. augusztus 10.

Júniusban jelentősen megélénkült a külkereskedelmi forgalom: az export euróban számolt értéke 13,0, az importé 8,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva, míg az előző hónapban a kivitel értéke mindössze 2,3 százalékkal nőtt, az import pedig 0,9 százalékkal csökkent - jelentette első becslése alapján hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mongol Üzleti Szeminárium

2015. augusztus 6.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) 2015. augusztus 18-án, kedden, délelőtt 10 órakor,  Mongol Üzleti Szemináriumot szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívja Önt.