Vállaltirányítási rendszer bevezetése a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

 A GOP-2.2.1-11-2013-0463 pályázat keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás

2015. június 10.

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

GINOP – változások a kapacitásbővítő pályázatoknál

2015. július 3.

A piaci visszajelzések hatására a közelmúltban meghirdetett kapacitásbővítő pályázatok esetében a kormányzat számos ponton módosította a pályázatokat.

Strandolói uniós csobbanások

2015. július 2.

Bükfürdőn és Sárváron is vendégeskedett, tájékoztatott és szórakoztatott a „Csobbanj Európával!” roadshow.

Elérhetők a pályázati kitöltő programok

2015. július 2.

2015. július 2-án megjelentek a kitöltő programok a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-15 kódszámú), valamint a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-15 kódszámú) felhívásokhoz.

Uniós támogatások: százmilliárdot emel a kormány

2015. július 1.

830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintnyi európai uniós támogatásra pályázhatnak idén a vállalkozások.

Újdonság az uniós pályázatok kapcsán!

2015. július 1.

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

A tapasztalat- és tőkehiány akadályozza leginkább a megyében a vállalkozások létrehozását

2015. június 29.

A fiatal vállalkozók helyzetével is foglalkozott a Vas Megyei Közgyűlés. Az ülésen elhangzott beszámolóból kiderült: jelenleg leginkább a tapasztalat- és a tőkehiány akadályozza, hogy a mostaninál többen hozzanak létre vállalkozásokat Vas megyében.

A szakmunka visszanyeri rangját

2015. június 26.

A kétkezi munka megbecsüléséről beszélt, és a szakmunkát méltatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol a szakma kiváló tanulója verseny és az országos szakmai tanulmányi verseny idei helyezettjeit, felkészítő tanárait és családtagjait köszöntötték.

Startup Guide - induló vállalkozásoknak

2015. június 25.

A most induló (kreatív ipari) vállalkozások számára egy frissített kiadvánnyal jelentkezik a Magyar Formatervezési Tanács (MFT).

GKI: a vállalkozások több számlát nyitottak, mint szüntettek meg

2015. június 25.

A vállalkozások összességében csaknem hétezerrel több vállalati számlát nyitottak 2015 első négy hónapjában, mint amennyit megszüntettek, - ez derül ki a GKI-nak a bankok vállalati számlavezetéséről készült legfrissebb felméréséből.

Ezek a vasi élelmiszeripari vállalatok nem kaphatnak brüsszeli fejlesztési támogatásokat

2015. június 23.

Vas megyéből három nagy élelmiszeripari vállalat nem kaphat brüsszeli fejlesztési támogatásokat. Az ok, hogy a társaságok foglalkoztatotti létszáma meghaladja a 250 főt.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felhívása

2015. június 22.

Csatoltan találják a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkeresését „a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatályba lépéséről és az abban foglalt kötelezettségekről”.

Pályázat reklámfigura megtervezésére

2015. június 22.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. pályázatot hirdetett a reklámfigurájának megtervezésére.

EU hírlevél ( XI.szám)

2015. június 19.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét

2015. június 25.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. javaslatára a kormány a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) nyilatkozata a behajtási költségátalányról

2015. június 16.

A 2013.évi V. törvény (Ptk) 6:155§(2) bekezdés értelmében, ha a VÁLLALKOZÁSOK közötti szerződés esetén a kötelezett fizetési késedelembe esik, köteles a jogosultnak 40 eurónak az MNB késedelmi kamatfizetési kötelezettség kezdőnapján érvényes árfolyama alapján forintösszeget megfizetni behajtási költségátalányként. Szerződésben ettől eltérni nem lehet.

ÁLLÁSBÖRZE

2015. július 3.

Vállalkozások jelentkezését várjuk a  Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által közösen szervezett Állásbörzéjére.

ÁSZ ellenőrzések

2015. július 2.

Átadta második félévi ellenőrzési tervét a számvevőszék az Országgyűlésnek

GVI - június havi tájékoztató

2015. július 2.

Megjelent a Gazdaság - és Vállalkozáskutató Intézet június havi tájékoztatója.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2015. júliusában?

2015. július 1.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2015 júliusában alkalmazható üzemanyagárakat.

Csobbanj Európával! - roadshow Bükfürdőn és Sárváron

2015. június 30.

Vas megyében két fürdőben tájékoztattak az EU-s információkról. A már hagyományosnak mondható “Csobbanj Európával!” programot Sárváron és Bükfürdőn is megtartották. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett helyi Europe Direct iroda szervezte az itteni programokat.

A hűséges dolgozóit jutalmazta a szombathelyi EPCOS

2015. június 26.

A hűséges dolgozóit jutalmazta a TDK csoporthoz tartozó EPCOS Kft. Szombathelyen. A vállalatnál tíz, tizenöt, húsz éve alkalmazásban állók kaptak elismeréseket.

Jogszabályi változás!

2015. június 26.

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 63.§ (1) bekezdés b) pontja 2015. június 12-i hatályba lépéssel megváltozott.

SUPER roadshow Szombathelyen is

2015. június 25.

A Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat, azaz a SUPER egyik állomása Szombathely. A július 14-15-re szervezett két napos esemény célja, hogy hasznos információval lássa el a kkv-kat az aktuális fejlesztéspolitikai ciklus pályázatainak lehető legsikeresebb kihasználása érdekében, továbbá pályázásra bátorítsa, inspirálja őket – valamint motiválja a vállalkozást még csak tervező érdeklődőket is.

Megnyílt Bükfürdőn a termelői piac - egyre többen viszik ki a nagy gonddal megtermelt és elkészített portékáikat a helyi standokra

2015. június 24.

Megtartották Bükfürdőn a termelői piac és alkalmi vásár megnyitóját, ahol V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára elmondta: megduplázódott a hazai kistermelők száma 2010 óta, mára meghaladja a 11 ezret.

Már csak pár napjuk maradt a vendéglátóknak, hogy pályázzanak a Savaria Történelmi Karneválon való részvételre

2015. június 22.

A vendéglátással foglalkozó vállalkozások június 30-áig jelezhetik részvételi szándékukat a Savaria Történelmi Karneválra. A kitelepülők hat helyszín közül választhatnak, a részvétel pedig négy napra szól. A karnevált idén augusztus 27-30. között rendezik meg.

Csalók próbálnak visszaélni vállalkozók tájékozatlanságával az uniós pályázatok kapcsán

2015. június 22.

A Miniszterelnökséghez érkezett jelzések szerint csalók próbálnak visszaélni a vállalkozók tájékozatlanságával az európai uniós pályázatok kapcsán.

Jó hír a diákmunkásoknak

2015. június 19.

Az Országgyűlés döntése nyomán, mától a passzív szemeszterüket töltő nappali tagozatos hallgatók is munkát vállalhatnak iskolaszövetkezet tagjaként.

CSOBBANJ!

2015. június 19.

A 2015-ös nyári EU-roadshow június 29-én a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe , június 30-án pedig Bükfürdőbe érkezik!