Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jelentkezzen támogatott, vagy piaci alapú mesterképzésre!

2019. február 1.

A mestervizsga célja, hogy biztosítsa a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges, a kor követelményeinek megfelelő szakmai és pedagógiai ismeretek, a vállalkozás indításához, sikeres működtetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását, a vállalkozás létrehozásának lehetőségét a vonatkozó jogszabályok által meghatározott esetekben.

Kamarai hozzájárulás - Március 31-ig kell a hozzájárulást befizetni

2019. január 7.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje 2019. március 31!

Az ötezer forintos hozzájárulás befizetését személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.) tehetik meg, vagy átutalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni: 11747006-20222972.  A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

HR Klub- VONZÓ MUNKAHELY LESZÜNK

2019. február 18.

Két napos képzés munkáltatóknak 2019. márc. 26., ápr. 24. (8:30-17:00), a Park Hotel Pelikánban. ( 9700 Szombathely, Deák Ferenc u. 5.)

Szlovén-Magyar Gazdasági Fórum

2019. február 14.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Muravidéki Gazdasági Kamarával, a Lendvai Főkonzulátussal és a Szlovén Köztársaság Szentgotthárdi Főkonzulátusával, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Közép- európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft-vel együttműködve Szlovén-Magyar Gazdaságfejlesztési Fórumot és Üzletember-találkozót szervez 2019. március 26-án (kedd) az alsómaráci (Moravske Toplice) Vivat Hotelben.

A német csomagolási törvény módosítása, termékgyártók regisztrációs kötelezettsége Németországban

2019. február 11.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a német Csomagolási Törvény (Verpackungsgesetz – VerpackG) módosításra került és 2019. január 1-el hatályba léptek a változtatások.

Munka, tűz- és balesetvédelemi oktatás faipari vállalkozások részére

2019. február 6.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munka, tűz- és balesetvédelemi oktatást szervez faipari vállalkozások részére a képzés megtartására jogosult szakemberrel együttműködve. 

A faiparban rendkívül fontos a folyamatos munka, tűz- és balesetvédelem, mivel a faipar a legmagasabb kockázati osztályba esik. Javasolt az oktatásokon való rendszeres részvétel.

 

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel akár 100 %-os hiteldíj-támogatással a fás szárú gyümölcstermesztéssel és sertéstartással foglalkozó agrárvállalkozások részére!

2019. február 5.

A fagyok miatt terméskiesést elszenvedő és/vagy a túltermelés miatt kedvezőtlen helyzetbe került fás szárú gyümölcstermesztéssel, valamint a kedvezőtlen piaci helyzetből adódó jövedelem kieséssel érintett sertéstartással foglalkozó agrárvállalkozások részére magasabb összegű (akár teljes) hiteldíj-támogatás jár az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében 2019. január 1. és 2019. december 31. között hatályba lépett hitelszerződésük teljes futamidejére.

Vállalkozói hatékonyságfokozás és időgazdálkodási bevált gyakorlatok

2019. február 1.

Ezúton szeretnénk meghívni Önt következő tréningükre, melyek a VMKIK székházában (9700 Szombathely, Honvéd tér 2., tanácsterem) kerül megrendezésre.

2019. március 6. 10:00 – 16:00: Vállalkozói hatékonyságfokozás és időgazdálkodási bevált gyakorlatok (jelentkezési határidő: 2019. március 1.) Előadó: Fehér Judit, kompetenciafejlesztő tréner

SZKTV, OSZTV dolgozatok megtekintése

2019. február 1.

A versenyzők a saját dolgozataikat 2019. február 6-án (szerda) 8.00-13.30 óra között tekinthetik meg kódszámukkal a Vas Megyei Kereskedelmi Iparkamara konferenciatermében (9700, Szombathely, Honvéd tér 2). 

Pályázati felhívás felnőttképzési intézmények részére

2019. január 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet „a kamarai gyakorlati oktató képzés és vizsgáztatás országosan egységes rendszeréhez kapcsolódó tréningek lebonyolításában való részvételre” címmel 2019. január 23-i egységes megjelentetési dátummal.

A pályázat hivatkozási száma: MKIK 510-1/2019.

Vas Megyei Gépjárműipari és Elektronikai Szakképzési Fórum alakult

2019. január 25.

Szakképzési fórumot hoztak létre megyénkben, a gazdasági kamara összefogásával, az autóipari képzésben érintett gyakorlati képző szervezetek, szakképző intézmények a szakképzés színvonalának emelése és a pályaorientáció támogatása érdekében.

Országos Innovációs Fórum

2019. január 24.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) ORSZÁGOS INNOVÁCIÓS FÓRUMOT szervez Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérése céljából. Az összes megyét érintő, széles körű összefogással megvalósuló rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Brexit- felkészülés az összes lehetséges kimenetelre

2019. január 23.

  Az Egyesült Királyság Parlamentjének szavazása alapján újra megnőtt annak az esélye, hogy az Egyesült Királyság egyezség nélkül hagyja el az Európai Uniót. A Brexit - a tárgyalások végkimenetelétől függetlenül - jelentős hatással lesz Magyarország gazdaságára, így az itthoni vállalatok működésére is, ezért kiemelten fontos a változásokra előzetesen felkészülni.

’EU Business Avenues in South East Asia

2019. január 21.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Európai Bizottság szervezésében és finanszírozásával 2016-2020 között megvalósuló ’EU Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat 2019-ban is több üzleti missziót szervez a dél-kelet ázsiai térségbe, alkalmanként kb. 50 db európai uniós cég részvételével.

Jelentkezzen támogatott, vagy piaci alapú gyakorlati oktatói képzésre!

2019. február 1.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy biztosítsa az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzést folytató szervezetnél kötelező szakmai gyakorlatukat töltő tanulókkal gyakorlati oktatóként foglalkozó, meghatározott szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek számára a tudatos és színvonalas pedagógiai tevékenységet jelentő minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és szakképzési adminisztrációs ismeretek elsajátítását.

Megállapodás nélküli brexit: tájékoztatási kampány a vállalkozások felkészülése érdekében

2019. február 19.

Mivel továbbra is fennáll annak kockázata, hogy az Egyesült Királyság március 30-án megállapodás nélkül lép ki az EU-ból, az Európai Bizottság fokozza az uniós vállalkozásoknak szóló tájékoztatási tevékenységét a megállapodás nélküli brexittel kapcsolatos teendőkről a vámügyek és a közvetett adók (így pl. az áfa) területén.

CSÚCSNEVEK a 2019-es Nagyker-Gyártó Konferencián!

2019. február 15.

2019. március 21-én immár nyolcadszor jön a nap, amely az új marketingről, a vevőszerző trendekről, a pozitív hozzáállásról, cégedről, rólad szól. 

Fókuszban a külpiacok - külgazdasági évnyitó konferencia

2019. február 13.

A rendezvény célja, hogy iránymutatást adjon Magyarország exportfejlesztési eszközrendszeréről, valamint tájékoztatást nyújtson a külpiacok nyújtotta lehetőségekről mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.

Elindult az Országos Vállalkozói Mentorprogram

2019. február 11.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001) február 6-án tartotta a sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényét. A projekt célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

Jelentkezzen a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe!

2019. február 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata (továbbiakban MKIK MMSZ)  6.§ (3) bekezdése értelmében  2019. február 5-i egységes megjelentetési dátummal a kiírásban felsorolt szakmákban pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

Minden napra egy Európa

2019. február 1.

Országos fórumsorozat az Európai Unió kohéziós politikájáról Szombathelyen

Digitális KKV Nap Szentgotthárdon

2019. február 1.

Milyen digitális fejlesztési lehetőségek léteznek a szálláshely szolgáltatásban? Milyen eszközök, szoftverek, digitális tudás, infokommunikációs technológia szükséges ahhoz, hogy versenyképes maradjon az ágazat? Hogyan érinti informatikai szempontból a cégeket az európai adatvédelmi rendelet? Rendezvényünk előadói ebben nyújtanak segítséget, mutatják meg a rendelkezésre álló megoldásokat, az első lépések megtételéhez szükséges lehetőségeket. Legyen az Ön cége is digitálisan felkészült!

Felhő-technológiai megoldások - díjmentes tréning

2019. február 1.

Ezúton szeretnénk meghívni Önt következő  tréningükre, melyek a VMKIK székházában (9700 Szombathely, Honvéd tér 2., tanácsterem) kerül megrendezésre.

2019. február 14. 10:00-16:00: Innovatív felhő-technológiai megoldások a vállalkozások számára (jelentkezési határidő: 2019. február 11.) Előadó: Szabó Imre üzletfejlesztési tanácsadó, tréner

Pályázati felhívás- gyakorlati oktatói vizsgabizottsági elnök és tag részére

2019. január 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2019. január 23-i egységes megjelentetési dátummal pályázatot hirdet a Kamarai Gyakorlati Oktatói Vizsgabizottsági Elnökök és Tagok Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

Tanulószerződéses tanulók pénzbeli juttatásának emelése 2019. januárban

2019. január 28.

A Szakképzési törvény előírásainak megfelelően a tanulószerződéssel rendelkező tanulók pénzbeli juttatását 2019. januárjában kétszer szükséges emelni. Egyrészt a minimálbér emelkedés, másrészt a félév váltás miatt.

A 324/2018. (XII.30.) Korm. rendelet értelmében a minimálbér összege 2019. január 1-jétől 149.000 Ft-ra emelkedett.

HR Klub- Dolgozók bevonása- kockázatvállalás vagy bizalomerősítés?

2019. január 24.

A nemzetközi HR-szakma 2019 legkomolyabb kihívásai között említi a sikeres vezetők megtalálását és kinevelését. Az újabb kutatások – a vezetői erények porondján – az empátia és a megértés mellett a dolgozók bevonását nevezik meg kulcsfontosságú szempontként. De vajon mi történik, ha a vezetők nem vonják be dolgozóikat a döntési folyamatokba vagy a munkafolyamatok, tevékenységek kialakításába? És vajon hogyan próbálhatunk meg HR-esként változtatni a már kialakult helyzeten?

Magyar startupok is tehetnek az élhetőbb jövőért!

2019. január 23.

Indul a Climate-KIC Accelerator powered by KPMG program - sajtóközlemény

INGATLANOKKAL kapcsolatos ÁFA-szabályok 2019

2019. január 21.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltatási Tagozata  INGATLANOKKAL kapcsolatos ÁFA-szabályok 2019- Ingatlanszabályok alkalmazása a közösségi jog tükrében címmel szervez tájékoztató rendezvényt, melyre tisztelettel meghívja Önt és/vagy munkatársát.