Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Zárva tartás

2017. április 21.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2017. április 28-án, pénteken és május 2-án, kedden, kamaránkban technikai okok miatt nem lesz ügyfélfogadás. Ebben az időpontban kamaránk zárva tart.

 

Május 3-án, szerdán reggel 8 órától a megszokott ügyfélfogadási rendben várjuk Önöket!

Megértésüket köszönjük!

Európa Nap – Szombathelyen is

2017. április 28.

A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Az Európai Bizottság Magyarországon is számos eseményt tervez az idei Európa-nap alkalmából.

MKIK EU Hírlevél 2017/6. szám

2017. április 27.

Megjelent  az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelének 6. száma.

A Fókuszban az Unió rovatban „A szellemi tulajdonjog védelme Kínában” címmel készítettek összefoglalót a szerkesztők.

MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia

2017. április 26.

A program kiemelt célkitűzése a zalaegerszegi járműipari tesztpálya, a hozzá kapcsolódó „Smart City környezet” és a logisztikai központ és konténerterminál hatékony kommunikációjának elősegítése, a nemzetgazdasági szinten is kiemelkedő jelentőségű beruházások társadalmasítása. Fontos cél, hogy bemutassuk a régió lakossága számára, hogy a fenti fejlesztések, illetve a működésük következtében létrejövő eredmények, miként fogják kifejteni pozitív társadalmi, és gazdasági hatásaikat, konkrét gyakorlati hasznukat, a város, a régió polgárainak hétköznapjai, illetve egész hazánk életére vonatkozóan.

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT – Az MLBKT SCM Tréning Központja szervezésében

2017. április 20.

Fókuszban a raktár-optimalizálás

Egyedülálló képzést hirdet meg Tréning Központunk, amely a raktár-optimalizálással kapcsolatos tudnivalók és a szabályozás aktualitásainak ismertetése mellett gyakorlati feladatokkal segíti elsősorban a raktárvezetők, de a logisztikai vezetők, anyaggazdálkodók munkáját is.

Vizsgáztatók vizsgáztak

2017. április 12.

Kik jogosultak vizsgaszervezésre? Hány fős lehet egy vizsgacsoport? Milyen rendeletek alapján zajlanak a szakmai záróvizsgák? Többek között ezekről a szakképzést érintő témákról esett szó a szakmai vizsgabizottsági elnökök és tagok számára, több ízben szervezett továbbképzésen a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Két kiválósági központ indul Magyarországon uniós támogatással

2017. április 12.

Az Európai Unió összesen 13,4 milliárd forinttal támogatja két új kutatási konzorcium létrehozását a termelésinformatika és termelésirányítás, valamint a molekuláris orvostudományok területén. Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóság főigazgatója is részt vett az EU „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogramjából támogatott két projekt mai budapesti indítórendezvényén, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban tartottak.

VMKIK Szolgáltatási tagozat ülése

2017. április 11.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 20-án (csütörtökön) 15.00 órai kezdettel tartja kibővített szolgáltatási tagozati ülését,melyre ezúton tisztelettel meghívom.

 

A Vas Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság megtette szakmaszerkezeti javaslatát.

2017. április 11.

A Vas Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság 2017. március 28-i ülésén elfogadta a 2018/2019-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti javaslatát.

A javaslat kiterjed a Vas megyében folytatott iskolarendszerű szakképzésben és ágazatokban indítható, állami költségvetési hozzájárulásban részesíthető és a nem támogatott szakképesítésekre (a szakképzés irányaira) és a megyében indítható szakképesítések keretszámaira (beiskolázási arányaira), valamint az iskolarendszeren kívüli szakmai képzések közül az állam által elismert szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzések vonatkozásában a felnőttképzésről szóló törvény alapján támogatható szakképesítésekre.

Az ELTE helyben van

2017. április 10.

 

 2017. április 19-én, szerdán 10 órakor rendezik meg az ELTE SEK Forrásközpont konferenciatermében rendezendő társadalomtudományi kerekasztal beszélgetést.

Fogyatékkal élő személyek megsegítésére hirdetett középiskolásoknak elektronikai versenyt az iQor

2017. április 6.

2017. március 30-31-én került megrendezésre az iQor-ban az I. iQor Elektronikai konstrukciós verseny „A jövő szakemberei” címmel, melynek témája: Elektronikai segédeszközök fogyatékkal élők számára. A középiskolás diákok számára kiírt program célja volt, hogy lehetőséget biztosítson a fiataloknak egy olyan elektronikai eszköz létrehozására és bemutatására, mely a fogyatékkal élők mindennapjait segíti.

ERASMUS+ 30 SZABADEGYETEM

2017. április 6.

Egy világutazó blogger, egy díjnyertes cukrász, egy ifjúsági olimpiai bajnok és egy televíziós műsorvezető – mi a közös bennük? Kiderül május 5-én az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen, ahol többek között velük is találkozhatsz.

Indul az MKIK GVI 2017. áprilisi online konjunktúra felvétele

2017. április 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Tisztelt Ügyfeleink!

2017. április 3.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kamaránkban 2017. április 11-én a Széchenyi Kártya  ügyintézés szünetel.

Megértésüket köszönjük!

A VMKIK Kereskedelmi tagozati ülése

2017. április 3.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 11-én (kedden) 16.30 órai kezdettel tartja kibővített kereskedelmi tagozati ülését,melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Kamarai hozzájárulás - 2017

2017. január 3.

Tisztelt Vállalkozások!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje:

2017. március 31.

 

A befizetést személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán tehetik meg, vagy utalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni:

11747006-20222972

 

A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

Köszönjük!

Sikeresen szerepeltek a vasiak a jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon

2017. április 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között a Hungexpo területén.

A fesztivál keretében a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára 41 szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét. Ugyanitt került sor a IV. SkillsHungary Nemzeti Döntőre, a nemzetközi szakmai versenyek – EuroSkills és WorldSkills – hazai válogatóinak döntőjére.

X. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL

2017. április 26.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által a Hungexpo területén szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjén.

Beszállítói konferencia

2017. április 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez az innovatív vállalkozások számára.

A Kereskedelmi Marketing útjára indította Az Év Kereskedelmi Kampánya pályázatot március 09-én!

2017. április 13.

A Kereskedelmi Marketing által életre hívott Az Év Kereskedelmi Kampánya az első olyan marketing díj hazánkban, amely:

– Magyarországon működő gyártók, nagykereskedők és kereskedelmi cégek kampányaira fókuszál,

– szeretné felhívni a Magyarországon működő cégek és vásárlók figyelmét a kreatív, ötletes kampányok létjogosultságára,

– egy újfajta, modernebb marketing kultúrát honosítana meg,

– a kreativitást, a bátor és ötletes marketing kampányokat díjazza.

MKIK EU Hírlevél 2017/5. szám

2017. április 12.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyeben a  Fókuszban az Unió rovatban „Miért fontos a szellemi tulajdonjog védelme a vállalkozások számára?” címmel készítettek a szerkesztők összefoglalót.

VMKIK Ipari tagozati ülése

2017. április 11.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 18-án (kedden) 15:00 órai kezdettel tartja kibővített ipari tagozati ülését,melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Szakmák éjszakája 2017

2017. április 11.

Szakmák Éjszakája Vas megyében 1 éjszaka, 7 város, 14 iskola… és számtalan érdekes program!2017. április 21-én már második alkalommal rendezik meg országszerte a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű programsorozatot. Ennek keretében a Vas megyei szakképző iskolák és a velük együttműködő cégek is megnyitják kapuikat.

MUNKAERŐ PROBLÉMÁK NÉLKÜL

2017. április 10.

Munkaerő, problémák nélkül ? Nincs olyan hely a világon, ahol egy korszerű vállalkozásnak ne kellene HR stratégiával rendelkeznie, ahol nem kellene magas szintű szakmai hozzáértéssel kiválasztania és az aktuális irányzatok hullámain - employer branding - megtartania az értékes és képzett munkaerőt.

 

Húsvéti NAV ellenőrzések - VAS MEGYE

2017. április 10.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsvéthoz kapcsolódóan végeznek ellenőrzéseket a megyében április 3-tól. Elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrzések a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az áruk eredetére irányulnak. Az ellenőrök folyamatosan vizsgálják a piacokon árusító adózókat is.

Kitesszük a szűrét! - Felhívás

2017. április 6.

A Szent György-napi kézműves vásárhoz kapcsolódva a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szűrrátétes pályázatot hirdet. Olyan, saját készítésű szűrrátétes textileket várunk - mellényt, kabátot, stólát, malaclopót, asztalterítőt, asztali futót -, amelyeket készítőjük ízlése vagy a régi cifraszűrök ihlettek.

VMKIK Kézműipari tagozati ülése

2017. április 4.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 13-án (csütörtökön) 16.00 órai kezdettel tartja kibővített kézműipari tagozati ülését,melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Az osztrák minimálbérszabályozással kapcsolatos tervezett változások

2017. április 4.

Az osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása szerint az osztrák szövetségi kormányban döntés született a Bér- és szociális dömping elleni törvény 2017. januártól hatályos változatának módosításáról a fuvarozó ágazat vonatkozásában.

Nem teljesített ajánlások 2016. II. félév

2017. április 3.

A fogyasztóvédelemről szóló1997. évi CLV.törvény36. § (1) bekezdése: Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza.

Siemens Zrt. beszállítókat keres

2017. április 3.

A Siemens Zrt. jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felé, hogy különböző beszerzési területekre magyar beszállítókat keres. A csatolt dokumentum tartalmazza a cég által megadott, beszerzésre vonatkozó igényeket és elvárásokat, valamint a jelentkezési feltételeket.