Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2017. november 14-én kamaránkban az ügyfélfogadás szünetel!

2017. november 6.

Ezúton értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2017. november 14- én (kedden) az ügyfélfogadás

SZÜNETEL, kamaránk zárva tart!

Megértésüket köszönjük!

 

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel akár 100 %-os hiteldíj-támogatással

2017. november 20.

 A kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett és a jogosultsági feltételeknek megfelelő agrárvállalkozások részére magasabb összegű (akár teljes) hiteldíj-támogatás jár az Agrár Széchenyi Kártya ún. „jégkár2” Konstrukciója keretében a 2017. augusztus 8. és 2017. december 31. között létrejött hitelügyleteik teljes futamidejére.

Pályaorientációs Kerekasztal 2.0

2017. november 16.

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya tisztelettel meghívja Önt „Pályaorientációs Kerekasztal 2.0” rendezvényére.

Építőipari fórum

2017. november 16.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Mérnöki Kamara  Építőipari fórumot  szervez,

melyre tisztelettel meghívja Önt és/vagy munkatársát.

Üzem- és tanműhely látogatás Körmenden és Szentgotthárdon

2017. november 8.

2017. november 7-én a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola 6-7. osztályos diákjai üzem és tanműhely látogatás keretében meglátogatták Körmenden az ADA Hungária Bútorgyár Kft. üzemét, Szentgotthárdon az OPEL Szentgotthárd Kft. üzemét valamint a SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanműhelyeit.

ADÓ 2018 - Változások az adózási jogszabályokban

2017. november 8.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ADÓ 2018- Változások az adózási jogszabályokban 

címmel szervez tájékoztató rendezvényt,melyre várjuk Önt és/vagy munkatársát.

 

Újabb pályázatok energetikai fejlesztésekre!

2017. november 7.

Több lehetőség is elérhetővé vált a mikro-, kis- és középvállalkozások számára energetikai fejlesztések végrehajtására. 

A korábban más ismert GINOP-4.1.1-16 pályázat - könnyített feltételekkel - újra beadható, valamint a GINOP-4.1.2-17 pályázat is megjelent társadalmi egyeztetésre.

Végre egy program minden céges pénzügyhöz

2017. november 7.

Elfelejtett, elveszett számlák, macerás átutalások, túlterhelt könyvelő, hirtelen adóterhek, drága számlázóprogram… Ha ezek közül bármelyik ismerős, akkor Önnek találták ki az OTP eBIZ szolgáltatását, amelynek segítségével a számlázással, bankolással és könyveléssel kapcsolatos feladatokat egy helyen, online kezelheti! A szoftver okostelefonokról is elérhető.

Mestervizsga bizottsági tagok országos továbbképzése

2017. november 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idei év egyik kiemelt rendezvényének tekinti a területi kamarák mestervizsga bizottsági tagjainak továbbképzését. Az országos rendezvényt öt helyszínen, a régiós elhelyezkedések figyelembe vételével szervezték meg.

Techno és InnoCamp – “Intelligens szolgáltatások” Konferencia

2017. november 6.

Öt külföldi régió mutatja be ipar4.0-val kapcsolatos meglátásait és fejlesztéseit, az NGM mellett pedig több hazai szereplő is prezentálja ez irányú elképzeléseit a november 15-i konferencián az ELTE SEK Forrásközpontjában.

MKIK EU Hírlevél 2017/15. szám

2017. október 31.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben

„A kiküldött munkavállalókra vonatkozó irányelv dióhéjban” címmel olvashatnak összefoglalót.

 

„Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörzére (EOJD)

2017. október 25.

Az esemény remek lehetőséget biztosít cégbemutatkozásra, a munkáltatói márka és a szabad pozíciók, karrierlehetőségek népszerűsítésére, a potenciális jelöltek előválogatására és interjúztatására is. A részvétel sokat segíthet abban, hogy képzett, gyakorlattal és idegennyelv-tudással rendelkező munkavállalókat találjanak, valamint a korábbinál nagyobb körben, az európai munkaerőpiacon is megszólíthassanak potenciális jelölteket.

Bronzérmet és kilenc kiválósági érmet szereztek a magyar fiatalok a szakmák világversenyén

2017. október 24.

Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkills-en Abu-Dzabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300 versenyzője indult. Takács Dániel Vas megyei virágkötő kiválósági érmet szerzett.

Szakmák Világbajnoksága Abu Dhabiban

2017. október 18.

Tizenkilenc szakmában húsz versenyző képviseli hazánkat e héten a WorldSkills Szakmai Világversenyen Abu Dhabiban, ahol szaktudásukat a világ más tájairól érkezett tehetséges versenyzőkkel mérik össze. A WorldSkills versenyen ezúttal az 1995. január 1. és 1998. január 1. között született ifjú szak-munkások vesznek részt. A magyar csapat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében utazott a világversenyre.

Adó ellenőrzések megyénkben

2017. október 16.

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 16. és 2017. október 31. között kiemelten ellenőrzik a virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A piacokon, vásárokon értékesítő adózók tekintetében a továbbiakban is várhatók helyszíni ellenőrzések

ALTERNATÍV VITARENDEZÉSI FÓRUM - „ NYUGAT- DUNÁNTÚLI JOGPONTOK” (GINOP-5.3.3-15-2015-00006) PROJEKT

2017. november 20.

2017.12.01. napján Győrben a Széchényi István Egyetemen kerül megrendezésre a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat következő konferenciája, melynek témája az egyenlő bánásmód követelménye. A konferencián olyan kérdésköröket boncolgatnak, melyek a munkáltatók számára is érdekesek, hasznosak lehetnek.

MKIK EU Hírlevél 2017/16. szám

2017. november 17.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviselete elektronikus hírlevele, melyben többek között  „Az Európai Bizottság munkaprogramja a 2018-as évre” címmel olvashatnak összefoglalót.

 

Gyakorlati útmutató az adóvita sikeres rendezéséhez ; Információbiztonság az egységes adatvédelmi rendelet ( GDPR) tükrében

2017. november 16.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft. közös rendezvénye a kamara konferenciatermében  2017. november 27-én.

2017. őszi gazdasági előrejelzés: folyamatos növekedés a változó szakpolitikai környezetben

2017. november 10.

Az Európai Bizottság közzétett őszi előrejelzése szerint az euróövezet gazdaságának növekedési üteme idén várhatóan magasabb lesz, mint az elmúlt évtizedben bármikor; a reál GDP az előrejelzések szerint 2,2%-kal, azaz a tavaszi előrejelzésnél (1,7%) jóval nagyobb mértékben nő. Az uniós gazdaság egészének erőteljes, 2,3%-ra becsült idei növekedése szintén felülmúlja a várakozásokat (tavaszi előrejelzés: 1,9%). Az előrejelzés Magyarország esetében az uniós átlagnál erőteljesebb, 3,7%-os növekedést prognosztizál 2017-re. A növekedés az előrejelzés szerint az euróövezetben és az EU-ban is folytatódni fog a következő években, méghozzá azonos mértékben: 2018-ban 2,1%-os, 2019-ben pedig 1,9%-os ütemben. Magyarországra vonatkozóan a prognózis ennél is kedvezőbb: a reál GDP 2018-ban várhatóan 3,6%-kal, 2019-ben pedig 3,1%-kal bővül majd.

Faipari pályaorientációs nap Sopronban

2017. november 8.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében a megyében tanuló általános iskolás diákok lehetőséget kapnak a szakmákban rejlő lehetőségek megismerésére, az üzemlátogatásokon való részvételre annak érdekében, hogy sikeres munkavállalókká váljanak.

17 milliárdra páláyzhatnak a kkv-k

2017. november 7.

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre. A teljes keretösszeg 17 milliárd forint.

Hogyan lesz vállalatunk megtalálható az interneten?

2017. november 6.

Az ügyfélcsábítás művészete – több vevőt a honlapra!

32. Vámszakmai napok Sopronban

2017. november 6.

A Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége idén, 2017. november 23-24-én, immáron 32. alkalommal rendezi meg a hagyományos szakmai konferenciáját Sopronban.

Szakképzési Fórum

2017. november 6.

Szakképzési Fórum a szakképzési hozzájárulásról, a gyakorlati képzéshez kapcsolódó normatíva és kiegészítő csökkentő tételek elszámolásáról.

Horizont 2020: megvannak a 2018–2020-as prioritások

2017. október 31.

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta, hogy a „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogramból rendelkezésre álló 30 milliárd eurót mire fordítják a 2018–2020-as időszakban. A bejelentés szerint 2,7 milliárd eurót fordítanak az Európai Innovációs Tanács létrehozására.

IPARI TAGOZATI KÜLDÖTTGYŰLÉS

2017. október 24.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. november 10-én (pénteken) 14:30 órai kezdettel tartja  ipari tagozati ülését,melyre ezúton tisztelettel meghívom.

„Építsd a jövőd!”

2017. október 24.

Rajzpályázat általános iskolák felső tagozatos diákjai számára - a Hefele Menyhért Építő – és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola felhívása.

.

Képzőhely-ellenőrök vizsgáztak a kamarában

2017. október 17.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeptember és október hónapban megszervezte a képzőhely-ellenőrök 35 órás ellenőrzésekhez kapcsolódó jogszabályi, módszertani, pszichológiai ismereteket tartalmazó képzését és azt követő vizsgáját. A vizsgára történő felkészítésen 66 szakember vett részt és a 60 vizsgán megjelent szakértő eredményesen adott számot tudásáról, sikeres vizsgát tett. A képzőhely-ellenőri vizsga megléte és 3 évenkénti megújítása a feltétele annak, hogy a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzésén az adott szakképesítésben szakmai végzettséggel, gyakorlattal rendelkező szakember közreműködhessen, és segítse a duális képzés színvonalának emelését.

Gratulálunk szakértőinknek!