Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás a Szent György napi vásáron való megjelenésre!

Örömmel meghívjuk a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából újra megrendezésre kerülő 2017-os Szent György-napi kézműves vásárra.

A vásárt 2017. április 22-23-án tartjuk (szombat – vasárnap) a Vasi Skanzenben.  (9700 Szombathely, Árpád u. 30.)

Kamarai hozzájárulás - 2017

2017. január 3.

Tisztelt Vállalkozások!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje:

2017. március 31.

 

A befizetést személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán tehetik meg, vagy utalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni:

11747006-20222972

 

A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

Köszönjük!

Magyar-Német Gazdasági Nap

2017. március 23.

A rendezvény a német piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást többek között a bilaterális gazdasági kapcsolatok alakulásáról, az együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről, a piacra lépéshez szükséges tudnivalókról.

Elfogadta az országgyűlés az építési törvény módosításait

2017. március 22.

A törvényjavaslattal elsősorban az egyszerű bejelentéssel építhető épületek körét tervezi ismét kiterjeszteni a jogalkotó, de egyéb fontos változások is várhatók. A törvényjavaslat egységes javaslatát 2017. március 21-én elfogadta az Országgyűlés, ezért hamarosan sor kerülhet a kihirdetésére is.

NAV-ellenőrzési irányelvek 2017-ben

2017. március 21.

A NAV ellenőrzéseinek célja 2017-ben a gazdaság fehérítése, az adócsalások visszaszorítása, az önkéntes jogkövetés ösztönzése, és a tisztességes gazdálkodók esélyeinek növelése. Ezen fő célok elérésére törekedve négy meghatározó területre koncentrál az adóhatóság.

Magyar Formatervezési Díj pályázat

2017. március 20.

A Magyar Formatervezési Díj pályázatot a nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével –immár 38. alkalommal hirdeti meg.   A pályázatra tervezők, gyártók, megrendelők jelentkezését egyaránt várják!

Pioneers into Practice program

2017. március 14.

A Pioneers into Practice (PiP) program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását.

Újabb nemzetközi IKT pályázat nyílt

2017. március 10.

A Horizon 2020 alprogramja, az Industrial Leadership pályázati felhívásának célja, hogy a kis-, közép-, valamint startup vállalkozásokat támogatási lehetőséghez juttassa, elősegítve ezzel az új piacok megnyitásának, az infokommunikációs technikai koncepcióknak a megvalósítását.

EU Hírlevél 2017/3. szám

2017. március 10.

Megjelent  az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben többek között a „CETA: új üzleti lehetőségek az uniós vállalkozások számára Kanadában” címmel olvashatnak összefoglalót annak kapcsán, hogy az Európai Parlament megszavazta a Kanadával kötött kereskedelmi megállapodást .

Üzleti ajánlat

2017. március 8.

Egy anonimitást kérő nagyvállalat Magyarországon szeretné fejleszteni elektronikai panelgyártó kapacitását. E célból olyan vállalkozást keres megvételre, amelyik kifejezetten a felületszerelési technológia (SMT) területén rendelkezik tapasztalattal és kapacitásokkal (legalább 6-7 meglévő SMT gyártó sor) és minimum 100-150 fős munkavállalói létszámmal rendelkezik. Az akvizíció célja a termelési kapacitások azonnali beindítása, ill. szükség esetén SMT gyártósorokkal történő bővítése már rövidtávon is. Területi szempontok a kiválasztásnál nem játszanak meghatározó szerepet.

SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM - VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA ELÉRHETŐ PÁLYÁZATOK BEMUTATÁSA

2017. március 7.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a 2014-2020-as tervezési időszak keretében megjelenő európai uniós pályázatok kapcsán rendezett szakmai tájékoztató fórumára.

Felfüggesztett pályázat

2017. március 6.

Kkv kapacitásbővítő beruházások: túl sok a pályázó, „átmeneti szünetet” jelentett be a kormány.Kedd ( március 7.) déltől a támogatási kérelmeket nem lehet beadni.

Nyári üzleti iskola 16-18 éveseknek

2017. március 6.

Idén nyáron is lesz Ifjúsági Üzleti Program, ahol 16-18 éves diákok megtanulhatják, hogyan indítsanak el egy vállalkozást. A legjobbakat amerikai egyetemek is várják, a legígéretesebb vállalkozási ötlet kidolgozói pedig később akár tőkére is számíthatnak a Hiventures Kockázati Tőkealaptól.

Ready2GO: Innovatív uniós program a KKV-k nemzetközi piacra lépésének támogatására

2017. március 2.

 Kanada, Chile, India, Amerikai Egyesült Államok, Kamerun… Gondolt már arra, hogy az Ön vállalkozása is megjelenhetne ezeken a piacokon? A Ready2GO program célja, hogy a cégprofilnak megfelelő, a vállalkozás igényeihez igazodó képzésekkel és tanácsadással segítse az európai kis- és középvállalkozásokat nemzetközivé válásukban. A programot az Európai Unió finanszírozza és egy nemzetközi konzorcium együttműködésével jött létre (Promos, Enterprise Europe Network, Eurochambres, 8 kereskedelmi és iparkamara, Formaper és Innovhub).

MKIK GAZDASÁGI ÉVNYITÓ

2017. március 1.

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

 

Gyakorlati képzőhelyeket keresünk!

2017. március 1.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szakiskolai, szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók gyakorlati képzésének megvalósításához Vas megye egész területéről várja a potenciális gyakorlati képzőhelyek jelentkezését!

MKIK EU Hírlevél 2017/4. szám

2017. március 24.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének hírlevele.

Nagy terhek a kicsik nyakán

2017. március 22.

A kis cégeket sújtja a leginkább a minimálbér-emelés – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb felméréséből. A kötelező minimálbéremelés a leginkább a könnyűiparnak okoz nehézséget, de az élelmiszeripart, a kereskedelmet és az építőipart is erősen sújtja.

Nyolc vasi diák jutott be az SZKTV döntőjébe

2017. március 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idén a 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztivált szervezi meg, ami 2017. április 24-26. között kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában.

Ideiglenesen szüneteltetésre kerül a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram

2017. március 20.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a GINOP-8.3.1-16 „Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram” című felhívás esetében a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását ideiglenesen szüneteltetik.

Mit ér a cég nélkülem?

2017. március 17.

Az Emberfejlesztés Kft. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve egy szimpózium keretében világítja meg a generációváltással kapcsolatos problémákat, feladatokat.

Az előadóink - akik egyben elméleti s gyakorlati szakemberek - összegzik az elmúlt 25 év hazai tapasztalatait, és a többgenerációs nemzetközi példákat elemezve mutatnak rá a lehetséges kihívásokra. Ezt követően lehetőség van a téma megvitatására néhány helyi családi vállalkozás vezetőjének története nyomán, gazdasági, jogi, humán erőforrás szemszögből pedig szakértőink adnak válaszokat a felmerülő kérdésekre.

A vállalati hitelfelvétel alakulása Magyarországon (2012-2016) - A GVI elemzése

2017. március 13.

Az elemzés a vállalati hitelfelvételt és beruházási hajlandóságot meghatározó tényezőkkel foglalkozik. Magyarországon az utóbbi években a több lépés is ösztönözte a vállalatok hitelfelvételi aktivitását (például a jegybanki alapkamat-csökkentése és alacsony szinten tartása; a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Hitelprogram, továbbiakban NHP). A beruházási hajlandóságot befolyásoló tényezők közül alapvetően három tényezőt elemünk ki: a kamatfelár, illetve a kamatkörnyezet alakulása, az intézményi és a szabályozási környezet minőségét, és az üzleti szektor konjunkturális helyzetét és kilátásait.

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 10.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.

Vigyázat! Megtévesztő adatbekérés hiányzó közösségi adószámra hivatkozva

2017. március 8.

A napokban kapott kézhez országszerte (így Vas megyei is)  több vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó a European Business Number EBN, DAD GmbH. Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Borúlátóbbak a kkv-k.

2017. március 8.

A GVI 2017. januári KKV Körkép felvételének eredményei.

Meghosszabbítottuk a szakmai vizsgabizottsági tagi pályázatok beadási határidejét!

2017. március 7.

Továbbra is várjuk a jelentkezéseket 2017. március 14-ig!

Szakmai vizsgabizottsági tagi feladatok ellátására hirdet pályázatot a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi szakképesítésekhez kapcsolódó szakmai záróvizsgákra.

Munkavédelem - Balesetek, Ellenőrzések

2017. március 6.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya közre adta a „Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. évi ellenőrzési tapasztalatairól”, valamint a „Tájékoztató a munkabalesetek alakulásáról a feldolgozott munkabaleseti jegyzőkönyvek alapján – 2016. év” c. dokumentumokat, melyeket a mellékletekben találnak.

Regionális Gazdasági Évnyitó

2017. március 3.

Napjainkban a gazdaságfejlesztés egyik kulcskérdése a megfelelő számú és szakképesítésű munkavállaló biztosítása.

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Üzleti delegáció Japánba

2017. március 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. május 21-27. között üzleti delegációt szervez Japánba, Tokióba és Oszakába a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával.

 

A delegáció tagjai Magyarország Tokiói Nagykövetsége által, a helyi kamarai partnerek támogatásával szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Tokióban és Oszakában. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara