Lejárt a kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2014. február 7.

A 2014. évi kamarai hozzájárulás fizetési határideje 2014. március 31. volt.


A befizetést elmulasztók még pótolhatják elmaradásukat. A befizetés teljesíthető a kamara ügyfélszolgálatán készpénz-befizetéssel, valamint az OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11747006-20222972 sz. bankszámlára történő befizetéssel vagy átutalással. Ez utóbbi esetekben kérjük tüntetesse fel a közlemény rovatban a vállalkozói adószámát.

 

A kamara következő hetekben postázza az elmaradt befizetések miatti felszólításokat. Kérjük, hogy amennyiben még nem tett eleget hozzájárulás fizetési kötelezettségének, mielőbb pótolja a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

Parragh: a duális képzés a felsőoktatásban is szükséges

2014. április 17.

   Budapest, 2014. április 16., szerda (MTI) - A felsőoktatásban is be kell vezetni a duális képzést azokon a területen, amelyek a reálgazdaság számára képeznek szakembereket - fejtette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán a VII. Szakma Sztár Fesztivál zárórendezvényén, Budapesten. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Indul az MKIK GVI 2014. áprilisi online konjunktúra felvétele

2014. április 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Mesterképzés gyakorlati képzőhelyen foglalkoztatott szakoktatóknak (TÁMOP-2.3.4.B-13/1. „Dolgozva tanulj!” B alprojekt mesterképzés)

2014. április 24.

A 2011. évi CLXXXVII. számú szakképzési törvény alapján 2015. szeptember 1-jétől a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként – azokban a szakképesítésekben, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiírta a mestervizsga követelményeket - csak mestervizsgával rendelkezők képezhetik a tanulókat.

A FALCO 2014-es fejlesztéséről is tájékoztattak

2014. április 22.

Nemrég tartották Balatonszemesen a 46. FAGOSZ Fakonferenciát. Az eseményen a faipar lehetőségeiről tanácskoztak, ahol egyebek mellet a FALCO Zrt. 2014. évi fejlesztéseiről is szó esett.

Szakma Sztár Fesztivál: eredményesen szerepeltek a vasi tanulók

2014. április 17.

Véget ért a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), amelyek döntőjét idén is a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendezték meg.

Foci Liga kkv-k részére

2014. április 16.

A Piac & Profit KKV FOCI LIGA országos kispályás pénzdíjas focibajnokságot szervez. Nevezze be cége csapatát a területi selejtezőkre!

A kamara is a duális felsőoktatást támogatja

2014. április 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége támogatja, hogy a felsőoktatásban is duális képzést vezessenek be minden olyan szakon, amelynek gazdasági kimenete van, továbbá egyszerűsítsék az átmenetet a közép- és a felsőfokú oktatás között, enyhítsenek a jelenlegi merev határon.

Széchenyi-kártya Program: fórumot tartottak Szombathelyen

2014. április 14.

Vas megyében a befogadott igénylések száma csaknem 5 ezer 700, a létrejött ügyletek száma meghaladja a 4 ezer 400-at. Széchenyi-kártya Program részleteit ismertették a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) székházában megtartott eseményen.

Kihirdették a 2014. évi építőipari rezsi óradíjat

2014. április 14.

Az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság ajánlása alapján az építőipari rezsióradíj 2014. évre meghatározott, általános forgalmi adó nélküli legkisebb mértéke 2422 forint - az erről szóló belügyminiszteri rendelet csütörtökön a Magyar Közlönyben jelent meg.

Mintegy négyszáz fővel bővül az Opel szentgotthárdi gyárában foglalkoztatottak száma

2014. április 11.

Fontos év lesz a szentgotthárdi Opelnek 2014. Közlésük szerint a vasi városban a foglalkoztatottak száma az idén mintegy négyszázzal bővül.

Dr. Parragh László, az MKIK elnöke a vasi kamarába látogat

2014. április 10.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Széchenyi kártya kedvező hitelkonstrukcióit bemutató rendezvényen vesz részt.

Megszületett a döntés a 2013. évi decentralizált pályázat győzteseiről

2014. április 9.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész decentralizált kerete terhére kiírt pályázatról a nemzetgazdasági miniszter meghozta döntését.

A pályázaton 67 vasi vállalkozás nyert támogatást.

Vasi döntős diákok a jövő héten kezdődő Szakma Sztár Fesztiválon

2014. április 7.

A jövő héten kezdődik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője. Vas megyéből az első fordulóból 12 tanuló jutott az előválogatóba, a döntőben pedig hatan mérettethetik meg magukat. Összesen hat szakmából kerültek be a legjobbak közé a vasi diákok.

Ezúttal Zalaegerszegen mutatták be a Szakmák Színházát - négy éve indult a "projekt"

2014. április 3.

Ezúttal Zalaegerszegen mutatták be a szombathelyi kezdeményezésű Szakmák Színháza előadást. Az általános iskolások pályaválasztását segítő színdarabot a Weöres Sándor Színház színészei viszik színpadra.

Széchenyi Kártya Program - hiteltermékek minden eddiginél alacsonyabb kamattal!

2014. április 2.

A Széchenyi hitelkártyák kedvező hitelkonstrukcióit ismertetik az érdeklődőkkel a szakemberek -dr. Parragh László, MKIK elnöke,valamint Krisán László, KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a  Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara , a VOSZ megyei szervezete és a KAVOSZ közös rendezvényén.

A kamara álláspontja a "Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet" leveléről

2014. április 10.

A mellékelt levél nem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától származik. A levélben foglalt díjfizetést javasoljuk, hogy a gazdálkodó szervezetek ne teljesítsék.

 

Az MKIK a szükséges jogi lépéseket a levélben foglaltakkal kapcsolatosan haladéktalanul megteszi.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ingatlanárak és Vas megye - enyhe árcsökkenés jellemzi a helyi piacot

2014. április 24.

Az ország egyes pontjain már éledezik a lakáspiac, Vas megyében szinte változatlanok az árak. A jófogás.hu oldal adatai szerint fél év alatt csak kis mértékben változtak. Igaz, ez csökkenés volt. A legtöbb megyében azonban drágulás tapasztalható.

Megnyílt a JUFA Vulkán Fürdő Resort Celldömölkön

2014. április 23.

Befejeződött a "JUFA ifjúsági- és családi szálláshely fejlesztése a celldömölki Vulkán fürdő területén” elnevezésű projekt. Szerdán délután zárórendezvény keretében hivatalosan is megnyitotta a kapuit a JUFA Vulkán Fürdő Resort.

Bővült a belföldi turizmus, Vas megyei település is szerepel a legnépszerűbb úti célok között

2014. április 18.

Az idén az enyhe télnek és a hómentes tavasznak köszönhetően 15 százalékkal bővült a belföldi turizmus. Ehhez természetesen hozzájárulnak a SZÉP-kártya felhasználásának kiterjesztett lehetőségei is. A szallas.hu adataiból látszik: Vas megyei település is bekerült a legnépszerűbb úti célok közé.

Száz új munkahely a Kromberg&Schubert; kőszegi gyáregységénél

2014. április 16.

Száz új munkahelyre várnak dolgozókat a Kromberg&Schubert kőszegi gyáregységébe egy tavaly megvalósult kapacitásbővítés eredményeként. A cég 2013-ban egymilliárdot költött, az idén pedig további 1,5 milliárd forintot fordít beruházásra.

Parragh László volt a kamarai fórum vendége - Szó esett a magyar gazdaság jövőjéről, Vas megyei kezdeményezésekről is beszéltek (VIDEÓ)

2014. április 15.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke is részt vett a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) székházában megtartott, a Széchenyi-kártya Programot népszerűsítő rendezvényén. Előadásában Magyarország gazdasági helyzetéről és a kamara által javasolt teendőkről is beszélt. A VMKIK vezetői az országos kamarai elnök közreműködését is kérték egyes vasi tervek megvalósításában.

Szükség lenne a helyi beszállítókra - nagyvállalati oldalról Vas megyében rendkívül nagy igény mutatkozik

2014. április 14.

Nehezen találnak maguknak megfelelő minőségű magyar partnert a Vas és Zala megyei nagyvállalatok. Erről is szó esett egy nemrég Zalaegerszegen megtartott beszállítói fórumon. Több vasi vállalat is képviseltette magát, ott volt például az Opel Szentgotthárd, a BPW Hungária, a TDK-Epcos és az LuK Savaria képviselője.

Az elektronikus építési napló vezetésének gyakorlati kérdései

2014. április 14.

Az elektronikus építési napló vezetésének gyakorlati kérdései címmel képzést szervez a kamara a  Vas megyében működő építőipari kivitelező vállalkozóknak.

Számottevően csökkentek a kamatok - ismét megújult a Széchenyi Kártya Program

2014. április 14.

 Az immár 12 esztendős múltra visszatekintő Széchenyi Kártya rendszerét a vállalkozói igényekhez igazodó folyamatos bővülés és megújulás jellemezte. A KAVOSZ Zrt. által irányított és már 11 hitelintézetnél forgalmazott konstrukciók napjaink legsikeresebb vállalkozói finanszírozási megoldásának számítanak, s most már minden eddiginél alacsonyabb kamatok mellett igényelhetők. A lényegesen olcsóbbá vált hitelek a cégek napi likviditásai problémáinak megoldásán túlmenően alkalmasak a válság folytán elhalasztott beruházások elindítására, valamint a gép- és eszközparkok korszerűsítésére, illetve az uniós pályázatokon történő részvétel esélyeinek növelésére.   

NHP: a második szakaszban eddig 94 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a vállalkozásokkal

2014. április 10.

Eddig összesen 800 milliárd forintot helyeztek ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának (NHP) két szakaszában. A második szakaszban ebből a hitelintézetek közel 94 milliárd forint értékben kötöttek szerződést. A következő időszakban azonban emelkedésre számítanak.

Több pályakezdő szakmunkás tud elhelyezkedni a szakmájában

2014. április 9.

Emelkedett a szakmájukban elhelyezkedni tudó pályakezdő szakmunkások száma - derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) felméréséből.

A héten nyit a celldömölki fürdő - elkészültek a fejlesztések

2014. április 8.

A héten nyit a felújított Vulkán Gyógy- és Élményfürdő. A Ság-hegy lábánál található fürdő mellett négycsillagos hotel is várja a turistákat. A tervek szerint az áprilisi nyitást követően júniusban a szaunavilág is megnyit.

Kamarai klub lett a Vasi vendéglősök klubja (VIDEÓ)

2014. április 4.

Kamarai klubbá vált a Vasi vendéglősök klubja. Ez nem zárja ki, hogy a klub továbbra saját alapszabálya szerint, szakmai önállóságának megtartása mellett folytatja tevékenységét. Az együttműködésről szóló megállapodást a kamara részéről Cseri József alelnök, a vendéglősök részéről pedig Baka Géza, a klub soros elnöke írta alá.

Kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvény lett a Gyógy-Bor Napok

2014. április 2.

A nyugat-dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye lett a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál. A Magyar Turizmus Zrt. szakemberei szerint a büki rendezvény a turizmus szempontjából meghatározó eseménynek számít.