Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jelentkezzen támogatott mesterképzésre – önrész: 60.000 Ft/fő Jelentkezési határidő: 2017. február 28. (kedd)

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tavalyi évhez hasonlóan az idén is egy alkalommal indít támogatott mesterképzéseket! Ne maradjon le a lehetőségről!

A mestervizsga célja, hogy biztosítsa: a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges, magas szintű szakmai és pedagógiai ismeretek elsajátítását, a vállalkozás indításához, sikeres működtetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását, a vállalkozás mesterjelölt eleget tehessen az egyes szakmákban, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott működési feltételeknek.

KÖRNYEZETVÉDELMI MATRICA - Jelölési kötelezettség Ausztriában a külföldi tehergépjárművek számára

2017. február 17.

2015. január 1-je óta Ausztria egyes részein közlekedő tehergépjárműveket vagy nyerges vontatókat osztrák környezetvédelmi matricával kell ellátni.

Szakmai vizsgabizottsági tagok jelentkezését várjuk!

2017. február 15.

Szakmai vizsgabizottsági tagi feladatok ellátására hirdet pályázatot a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi szakképesítésekhez kapcsolódó szakmai záróvizsgákra:

Tanulószerződés kötési szándék bejelentési határideje: 2017. március 31.

2017. február 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céljai és feladatai között szerepel - a kamarai garanciavállalás törvényi szabályozásának való megfelelés mellett – a tanulók külső gyakorlati helyen történő elhelyezésének és a tanulószerződés megkötésének elősegítése.

Az európai beruházási terv – portál és tanácsadás

2017. február 14.

Létrejött egy online platform, a beruházási projektek európai portálja. A vállalatok nagyobb nyilvánosságot adhatnak a tízmillió eurót meghaladó értékű beruházási projektjeiknek, ha regisztrálják a beruházási projektek európai portálján (ec.europa.eu/eipp). Ez az új portál lehetővé teszi az uniós székhelyű, állami vagy magánszektorbeli projektgazdák számára, hogy világszerte eljussanak a potenciális beruházókig.

Ingyenes számítástechnikai tanfolyamok

2017. február 13.

Szombathelyen, Körmenden, Sárváron,Celldömölkön, Kőszegen , Szentgotthárdon, Vasváron és Vépen indulnak a tanfolyamok február 20-tól. A hallgatók tanusítványt kapnak a tanfolyam végén.

Tanulószerződés kötési szándék bejelentési határideje: 2017. március 31.

2017. február 10.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céljai és feladatai között szerepel - a kamarai garanciavállalás törvényi szabályozásának való megfelelés mellett – a tanulók külső gyakorlati helyen történő elhelyezésének és a tanulószerződés megkötésének elősegítése.

Február 13-ig kell regisztrálniuk az érintetteknek a hazai EUTR nyilvántartási rendszerbe

2017. február 10.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapjáról elérhető az az elektronikus felület, amelyen keresztül a faanyag kereskedelmi lánc szereplők regisztrálhatnak a hazai EUTR nyilvántartási rendszerbe, ezáltal eleget téve a 2009. évi XXXVII. törvény 90/E-F. paragrafusaiban meghatározott bejelentési kötelezettségüknek.

Nemcsak tudást, karriert is adunk!

2017. február 6.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. február 6-án az ELTE Savaria Egyetemi Központ székhelyén. Az országban ez az első ilyen megállapodás területi kamara és egyetem között - a társadalmi hasznosság jegyében -, hogy ne csak tudást, hanem valódi karrierlehetőségeket biztosítson a felsőoktatás a fiatalok számára, olyan ismereteket szolgáltasson, amelyek közvetlenül hasznosíthatók a gazdaságban.

Támogatás az élelmiszer-automaták üzemeltetőinek

2017. február 6.

1,8 milliárd forint költségvetési támogatást kapnak az étel- és italautomaták üzemeltetői az automata felügyeleti egység beszerzéséhez – a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.

Építőipari Fórum

2017. február 6.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Vas Megyei Mérnöki Kamara  Építőipari fórumot  szervez 2017. február 22-én, 14 órától, melyre tisztelettel meghívja Önt és/vagy munkatársát.

Változott a NAV szemlélet pénztárgép ügyben!

2017. február 3.

Bár eddig úgy volt, hogy helyszínen nyújtott szolgáltatás esetében elfogadja a NAV a nyugtaadást olyan vállalkozók esetében is, akik egyébként online pénztárgép használatára kötelezettek, az Adózóna értesülése szerint változott a megítélés.

SZKTV / OSZTV versenyzők figyelmébe!

2017. február 1.

Értesítjük a versenyző tanulókat, hogy az SZKTV / OSZTV írásbeli dolgozatok 2017. február 8-Án (szerdán) a mellékelt beosztás szerint tekinthetők meg kamaránkban (Szombathely, Honvéd tér 2.). 

Tájékoztató a szakmai versenyek válogatójáról

2017. január 31.

Letölthető a tájékoztató az SZKTV és OSZTV versenyek következő fordulójáról, melyben megtalálható a válogató versenyek időpontja, helyszíne és a legfontosabb tudnivalók szakmánként.

Svéd beszállítói lehetőség - lámpagyártás

2017. január 30.

A K-FAB Scandinavia AB svéd cég lámpagyártót keres Magyarországon.

Kamarai hozzájárulás - 2017

2017. január 3.

Tisztelt Vállalkozások!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje:

2017. március 31.

 

A befizetést személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán tehetik meg, vagy utalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni:

11747006-20222972

 

A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

Köszönjük!

SZKTV/OSZTV

2017. február 15.

Megszülettek az írásbeli válógatók eredményei. Vas megyéből 14 tanuló jutott tovább a válogatóversenyekre. A továbbjutók adatait táblázatunk tartalmazza.

Megváltozott az elnöki, tagi és szakértői pályáztatás eljárásrendje

2017. február 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Bizottsága a 2017. február 2-i ülésén határozatot hozott a Kamarai ellenőri szakértői névjegyzékbe, a Szintvizsga elnöki névjegyzékbe, a Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékbe, valamint a Mestervizsga elnöki és tagi névjegyzékbe történő felvétel eljárásrendjéről.

Általános Iskolai Pályaorientációs Kerekasztal

2017. február 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a megyei pályaorientáció koordinációjáért felelős szervezet, 2017. február 14-én Általános Iskolai Pályaorientációs Kerekasztal rendezvényre hívta össze a megye általános iskolának képviselőit, a pályaorientációban érdekelt szervezeteket, valamint a Szakképzési Centrumok főigazgatóit.

Emelkedett a szoftverpályázat keretösszege!

2017. február 14.

Módosult a Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása című felhívás  (GINOP-3.2.2)

Elkezdődtek a szintvizsgák

2017. február 13.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2017. február 11-én lezajlottak az első szintvizsgák.

 

Versenyfelhívások jelentek meg a WorldSkills és EuroSkills versenyekre

2017. február 10.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken, a 2017-ben  a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán Budapesten.

Gazdaság havi tájékoztató- 2017. január

2017. február 7.

Megjelent a GVI havi gazdasági tájékoztatója magyar és angol nyelven, mely a 2017-re vonatkozó rövidtávú munkaerőpiaci prognózisának főbb eredményeit foglalja össze.

A Széchenyi Kártya Program a legeredményesebb évét zárta 2016-ban

2017. február 6.

A Széchenyi Kártya Program fennállásának legeredményesebb évét zárta 2016-ban, mintegy 180 milliárd forint értékben az elmúlt 15 év legmagasabb hitelkihelyezése valósult - mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ vezérigazgatója az MTI-nek.

Nem kötelező feltüntetni a fogyasztóvédelmi hatóság elérhetőségét

2017. február 6.

A fogyasztóvédelmi hatóság elérhetőségének feltüntetése az üzletben továbbra sem kötelező, ennek hiánya miatt a hatóság nem bírságolja a kereskedőket, ahogy eddig sem tette - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

2017. február 6.

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban.

Csapdahelyzetek és megoldásaik családi vállalkozásokban

2017. február 1.

A sikeres családi vállalkozás titka a következő: mindig az üzleti érdekeket kell szem előtt tartanunk. Természetesen ez korántsem ilyen egyszerű, hiszen a családi vállalkozásokat a rokoni kapcsolatok révén áthatják az érzelmek. Nem könnyű egy rokonnak nemet mondani, vagy éppen olykor kérdőre vonni, amiért rosszul teljesít. Mégis, hogyan kerülhetjük el a buktatókat a családi bizniszben?

Változott hét gazdaságfejlesztési pályázat beadási időpontja

2017. január 31.

Módosították a gazdaságfejlesztési célú hitel- és kombinált hiteltermékek beadási kezdetét, illetve ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára további három pályázat esetében jelezte a dátumok módosulását.

SZKTV/OSZTV írásbeli elődöntő feladatsorainak megoldásai

2017. január 31.

A 2016/2017. tanév SZKTV és OSZTV szakképesítések írásbeli elődöntő feladatsorainak megoldásai már elérhetők.